Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Kam pluje naša barka? Običajno vemo, kam želimo odpluti, toda če želimo ta cilj tudi res doseči, se moramo držati začrtane smeri plovbe oziroma kurza.

Trenutno smer plovbe oziroma kurz izmerimo s pomočjo kompasa. Če imamo na plovilu fiksno pritrjen kompas, je ta poravnan z vzdolžnico plovila, zato lahko enostavno kadarkoli odčitamo kurz plovila.

V primeru, da imamo na plovilu samo ročni kompas, ga je potrebno vedno najprej usmeriti po vzdolžnici plovila proti premcu (v smeri plovbe) in šele nato na njem odčitati kurz plovila.

Komentarji