Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Kadar plujemo po ozki plovni poti, moramo biti še posebej pazljivi pri manevriranju in upoštevati pravila o izogibanju trčenju.

Najbolj problematično je lahko prehitevanje, zato je pomembno, da svoj manever nakažemo, sploh kadar mora tudi prehitevano plovilo kaj storiti , da omogoči varno prehitevanje

Plovilo, ki prehiteva, mora torej nakazati svoj manever :

•          z dvema dolgima piskoma, ki jima sledi kratek pisk, kar pomeni »nameravam prehiteti po vaši desni strani« ( - - . ),

•          z dvema dolgima piskoma, ki jima sledita dva kratka piska, kar pomeni »nameravam prehiteti po vaši levi strani« ( - - . . ).

Če se prehitevano plovilo s tem strinja, mora to izraziti s piščalko, z enim dolgim, enim kratkim, enim dolgim in enim kratkim piskom ( - . - . ). Obenem mora omogočiti varno prehitevanje.

Če prehitevanemu plovilu ni jasen namen drugega plovila, lahko svoj dvom izrazi s piščalko, s petimi kratkimi in hitrimi piski ( . . . . . ).

Komentarji

Komentarji   

# drej 05:35 22-01-2015
Moras piskati s puščalko ali lahko trobis s hupo?