Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Plovila na mehanski pogon nimajo predpisanih znamenj za plovbo podnevi, imajo pa predpisane luči za plovbo od sončnega zahoda do sončnega vzhoda ali pri zmanjšani vidljivosti.

Plovilo na mehanski pogon mora med plovbo imeti naslednje luči:

- bočni luči,
- krmno luč,
- jamborno luč na prednjem jamboru,
- drugo jamborno luč na krmnem jamboru, ki je postavljena višje od luči na prednjem jamboru (plovilu dolžine manj kot 50 m ni treba imeti ene od jambornih luči).

Za nekatera plovila veljajo določene izjeme oziroma morajo imeti dodatne luči:

- Plovilo na zračni blazini mora med plovbo nad vodno površino imeti tudi rumeno bliskajočo krožno luč.
- WIG plovilo mora imeti pri vzletanju, pristajanju in letu blizu gladine močno rdečo bliskajočo krožno luč.
- Plovilo na mehanski pogon dolžine manj kot 12 m ima lahko namesto luči iz prvega odstavka belo krožno luč in bočni luči.
- Plovilo na mehanski pogon dolžine manj kot 7 m in katerega največja hitrost ne presega 7 vozlov, ima lahko namesto luči iz prvega odstavka belo krožno luč. Če je le izvedljivo, mora takšno plovilo imeti tudi bočni luči.

Komentarji