Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Oznake nove nevarnosti označujejo nove odkrite nevarnosti za plovbo, ki še niso označene na navigacijskih kartah.

Nanje naletimo le redko, saj običajno ustrezni organi hitro poskrbijo za pravilno označbo nevarnosti in jo tudi vrišejo na navigacijske karte. V prehodnem obdobju pa so lahko te nevarnosti dvojno označene (prava oznaka vrste nevarnosti oz. kako se ji izogniti + oznaka nove nevarnosti). Drugo oznako umaknejo, ko pristojni pomorski organi presodijo, da se je informacija o nevarnosti dovolj razširila.

Oznake nove nevarnosti so poljubne oblike (vendar različne od ostalih navigacijskih oznak) z modrimi in rumenimi navpičnimi progami. Na njih je, kot vrhnje znamenje, znak + rumene barve. Ponoči na njih vedno sveti izmenično modra in rumena luč I M Ru Bl.

Komentarji