Požar Punat, Krk, Sealine

V jutranjih urah se je iz plovila Sealine na otoku Krk začel valiti dim. Že v nekaj minutah so na kraj nesreče prihitele gasilske enote in začele gasiti požar.

Požar je zagorel na motorni jahti Sealine privezani v marini Punat na otoku Krk. Gasilska ekipa marine je na privez prišla že nekaj minut po tem, ko se je iz plovila začel dvigovati gost dim. Zagorelo je v motornem prostoru. V času izbruha požara ni bilo nikogar na plovilu.

Usposobljeni delavci marine Punat so nemudoma začeli gasiti požar s pomola, le nekaj minut kasneje pa je priplulo še specialno plovilo marine za gašenje požarov na vodi. Z usklajeno in dobro organizirano akcijo jim je uspelo požar pogasiti še na privezu. Plovilo so kasneje odvlekli iz marine. Spremljali so jih tudi člani gasilskega društva Krk.

Po dosedanjih informacijah je lastnik plovila že imel podobno nesrečo pred leti. Ko je bilo njegovo plovilo na suhem privezu poleg marine, je na plovilu izvajal različna popravila. Naenkrat je izbruhnil požar, ki se je iz njegovega plovila razširil na sosednja. V požaru je zgorelo sedem plovil. To nedeljo naj bi bil na svojem plovilu in ga poskušal priključiti na električni priključek v marini. Vedno, ko se je priključil na omrežje, se je izključila varnostna varovalka. Po več neuspelih poskusih je zaprl plovilo in zapustil marino.

Požar Punat, Krk, Sealine

Požar Punat, Krk, Sealine