Žan Luka Zelko

V Enoshimi na Japonskem s svojimi nastopi na predolimpijski regati nadaljujejo tudi jadralci v razredu laser. Danes so odpeljali tri plove, naš Žan Luka Zelko je jadral zelo dobro in en plov zaključil kot tretji ter v skupnem seštevku napredoval na 18. mesto.

Po slabšem začetku v prvih dveh dneh predolimpijske regate sta mlademu mariborskemu jadralcu danes uspela dva zelo dobra plova. Vetra je bilo spet nekoliko več, med 8 in 12 vozlov, in pihal je, kot poroča Zelko, iz za tamkajšnje razmere nenavadne severne smeri. Na sporedu so bile tri regate in Zelko je dve zaključil med najboljšo deseterico.

Žan Luka Zelko: 

“Prvi plov sem zaključil kot tretji, v drugem sem na žalost v drugi orci preveč izgubil in končal na 18. mestu, v tretjem pa sem bil skozi celo regato v prvi deseterici in tudi končal kot deseti. Z današnjim dnem sem zadovoljen, predvsem tudi zaradi napredka v primerjavi z vsem, kar se je dogajalo včeraj in predvčerajšnjim.”

Žan Luka Zelko je po dobrem današnjem nastopu napredoval na skupno 18. mesto (75 točk). Spremenil se je tudi vrstni red vodilne trojice, v vodstvu je zdaj Šved Jesper Stalheim (14 točk), na drugo je zdrsnil Novozelandec Sam Meech (23 točk), tretji je Avstralec Matt Wearn (27 točk).

Besedilo: Windpress, Jakica Jesih