Elan Impression 43

Jadrnica Elan Impression 43 je uradno nominirana za prestižno nagrado Evropsko plovilo leta 2024. To priznanje, ki je znak inovativnosti in kakovosti v svetu jaht, velja za 'oskarja' pomorske industrije. To je že tretji novi zaporedni Elanov model, ki je bil nominiran za Evropsko jahto leta.

Elan Impression 43, oblikovan v sodelovanju s Humphreys Yacht Design in Pininfarino, elegantno združuje funkcionalnost z udobjem. Predstavlja zasnovo polpalubnega salona, ki omogoča obilico naravne svetlobe in prostorno notranjost. Uravnotežen načrt jader in sodobna geometrija trupa zagotavljata neprimerljivo stabilnost in varnost.

Marko Škrbin, direktor Pomorstva v Elanu, je nominacijo komentiral:

»V Elanu smo izjemno hvaležni, da je naš trud prepoznan. V imenu celotne Elanove družine bi se rad iskreno zahvalil žiriji EYOTY. Vaše priznanje ni samo priznanje Elan Impression 43, ampak dokaz neizprosnega duha in strasti tako vsakega obrtnika in inženirja v naši ekipi kot tudi naših partnerjev, ki so delali na projektu. Ostajamo skromni in hkrati navdušeni nad prihodnostjo. Hvala.«

Elan Impression 43 je večji in sodobnejši naslednik zelo priljubljene Elan Impression 45.1. Prav tako naj bi bil resen tekmec za križarjenja in družinsko usmerjene jadralce po vsem svetu.

Nominacija ni prva za Elan Yachts. Nagrade za plovila so že prejeli v letih v letih 2006, 2007 in 2011 z Impression 434, Elan 340 in Elan 450, prav tako pa so prejeli nominacije v letih 2020, 2021 in 2023 za Elan Impression 45.1, Elan GT6 in Elan E6.