Eolo Nove, Navigator Ptuj

Lansko jesen predstavljeno 9,20 – metrsko plovilo ladjedelnice EOLO je trenutno največji predstavnik znamke in zaznamuje razvoj ponudbe in stilskih značilnosti, ki so značilne zanjo predvsem pri večjih modelih. Za model Nove je značilna vsestranskost športnega gliserja in udobje ter občutka manjše jahte, ki se nadaljuje že od izredno uspešnega modela 830 DAY.

Velike platforme zadaj nam omogočajo lahek prehod na krmo, kjer prevladuje veliko ležišče, ki je konvertibilno v dve klopi z mizo, kjer je prostora za 6-8 odraslih ljudi. Pod sedalnim delom je velik prostor z rezervoarji in inštalacijami, do katerega dostopamo s pritiskom na gumb na konzoli in samodejnim dvigom. Prehod na vsaki strani omogoča prosto premikanje po palubi do voznikovega in sovoznikovega sedeža z možnostjo dviga sedalnega dela. Na levi strani pred prehodom v kabino najdemo zunanjo kuhinjo s pomivalnim koritom in indukcijsko ploščo, ki se lahko diskretno skrije pod zatemnjenim steklom ter hladilnik pod voznikovim sedežem.

Na premcu najdemo ogromno sončno ploščad z vgrajenimi zvočniki in naslonom.

S širino 2,99m so razširili izjemno oster in trden V trup ter pridobili prostor predvsem v podpalubju – štiri ležišča, ločena kopalnica s kabino za prhanje ter veliko odlagalnimi površinami in omaricami. Premčna kabina z ležiščem se z dvigom mize enostavno spremeni v jedilni kot, prostora pa ne manjka niti na ležišču na krmi, ki je obdano s skritimi odlagalnimi omaricami na dotik.

Na Nove je možno namestiti do 700 konjskih moči z enim ali dvema motorjema, čeprav ga je užitek voziti tudi z manjšo motorizacijo, ki je zaradi izpopolnjenega trupa popolnoma dovolj tudi za večdnevna križarjenja. S testiranim modelom ( 2 X 250 KM) smo v povprečnih pogojih na morju dosegali najvišjo hitrost med 44 in 45 vozli.

Pri podjetju Navigator Ptuj vam na vsa plovila vgradijo opremo po meri, prav tako pa tudi motorje po izbiri - Yamaha, Suzuki, Honda ali Mercury.

Tehnični podatki:

  • Dolžina: 9,20 m
  • Širina: 2,99 m
  • Teža: 5300 kg
  • Motor: do 700 KM (1 XXl ali 2 XL)
  • Število oseb na krovu: 12
  • Rezervoar za gorivo: 540 l
  • Rezervoar za vodo: 105 L
  • Tank odpadne vode: 25 L
  • Ležišča: 2+2
  • Kategorija: C

Plovila AS Marine 28 GLX je na voljo pri slovenskemu zastopniku, podjetju Navigator Group Ptujnavigator-ptuj.si, tel.: +386 51 238 901 ali +386 40 440 460.

Eolo Nove, Navigator Ptuj
Prednja kabina

Eolo Nove, Navigator Ptuj
Krmna kabina

Eolo Nove, Navigator Ptuj
Kopalnica

Eolo Nove, Navigator Ptuj
Sedeži za udobno plovbo