V nedeljo je zagorelo v marini v Barceloni, včeraj zjutraj v marini Marmaris v Turčiji.

V nedeljo je ob 7.17 uri zagorelo v marini Port Forum v Barceloni (Španija). Razlog požara še ni znan. Ogenj je zajel eno izmed jaht privezanih v marini, nato pa se je hitro razširil še na sosednja štiri plovila. V marino so nemudoma prišla gasilska vozila, ki so uspela pogasiti požar. Kljub opazovanju pogorišča, se je požar ponovno razplamtel ob 15.00 uri. Pogasiti jim ga je uspelo šele ob 17.30 uri. Ogenj je skupno poškodoval 10 jaht ki so merile med 13 in 19m. Eno osebo so morali zaradi zastrupitve prepeljati v bolnišnico na opazovanje, drugih poškodovancev k sreči ni bilo.

Včeraj, v zgodnjih jutranjih urah je zagorelo v marini Marmaris v Turčiji. Požar, ki je izbruhnil ob 4.30 uri je popolnoma uničil tri jahte White Layd, Cartano in Passion. Ena oseba na jahti Cartano je v požaru izgubila življenje, drugega člana posadke pa so zaradi poškodb morali odpeljati v bolnišnico. Delavci marine so uspeli zaščititi mesto požara, da se ta ni razširil po marini, gasilci pa so požar gasili  tri ure. Razlog za požar še ni znan.

Kako se preventivno zaščititi pred požarom na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!

Foto: Hurriyet Daily, Naucher Global