Včeraj ob 20.51 uri so člani posadke »Mareblue« poklicali na pomoč. Z jadrnico so nasedli na lokaciji, ki je niso natančno poznali.

Ob 21.44 uri je iz luke Dubrovnik izplulo plovilo Luške kapitanije. Reševalne akcije niso pričeli, dokler jim s posadko ni uspelo ugotoviti, kje je jadrnica dejansko nasedla. Po komunikaciji s skipejrm so uspeli določiti kraj nezgode, ki naj bi bil v prehodu med otokoma Jakljan in Šipan. Po prihodu na lokacijo so našli nasedlo jadrnico »Mareblue« dolgo 10m, ki pluje pod zastavo Dominikanske republike. Na njej sta bila dva člana posadke, oba ruska državljana. Zavrnila sta, da se prekrcata na ladjo luške kapitanije.

Reševalna ekipa je pregledala jadrnico in ugotovila večje poškodbe boka jadrnice skozi katerega je v trup že vdirala voda. Na pomoč so poklicali gasilsko enoto z otoka Šipan, ki je jadrnico zaščitila pred potopitvijo in zavarovala okolico pred onesnaženjem.

Ponoči, ob 2.30 uri so jadrnico potegnili nazaj v vodo ter jo odvlekli v luko Šipan. Člana posadke sta se izkrcala na obalo. Luška kapitanija jima je izdala prepoved izplutja, dokler ne izvedeta popravila jadrnice ter opravita pregled tehnične sposobnosti za plovbo.

Slika je simbolična