Požar na jahti

V petek sta zagoreli motorna jahta dolga 30 m in jadrnica dolga 32 m. Požar ju je uničil v celoti.

V marini Rohde Island v Portsmouthu (ZDA) je izbruhnil požar v katerem sta zgoreli dve luksuzni plovili, motorna jahta Ocean Aleksander 100 z imenom »Drinkability« dolga 30 m in jadrnica 32 m dolga jadrnica Danneskjold. Obe plovili skupaj naj bi bili vredni več kot 10 mio USD.

Na lokacijo so prišle številne gasilske enote in poizkušale pogasiti požar. Ko so potrošili lastne zaloge vode, so imeli težave s priklopom na vodno omrežje. Na lokacijo so poklicali vzdrževalce vodnega omrežja, da so jim zagotovili zadostno količino vode, da so se lahko borili z ognjem. Obstajala je nevarnost, da se ogenj razširi na bližnja plovila. Največja nevarnost je bila goreča snast jadrnice, ki bi lahko padla na prestižna plovila v bližini.

Vzrok požara še ni jasen. Med gašenjem požara se je poškodoval en gasilec, ki so ga morali odpeljati na zdravljenje. Gasilci so uspeli pogasiti požar. Kljub temu sta obe plovili pogoreli v celoti. Gasilske ekipe so ostale premo noči na lokaciji, da preprečijo morebiten ponoven vžig ostankov jaht.

 

Kako se preventivno zaščititi pred požarom na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!

 

 

Foto: posnetek zaslona