Tovorna ladja za prevoz razsutega tovora Julietta D je bila zasidrana pred nizozemsko obalo. Močni vetrovi, ki so pihali med nevihto z imenom Corrie, so strgali sidrno verigo. Ladjo je odneslo s sidrišča. Nemočna posadka ni imela kontrole nad ladjo. Močni vetrovi so jo odnašali in le nekaj ur pozneje je trčila v tanker.

Trk v tanker je povzročil predor trupa tovorne ladje. Vanjo je začela vdirati voda. Osemnajstčlansko posadko so morali evakuirati. Zaradi izjemno slabih vremenskih razmer so bili prisiljeni uporabiti helikopter. V dramatični reševalni akciji jim je uspelo rešiti celotno posadko in jo prepeljati na varno.

Agonija ladje se je nadaljevala. Veter jo je nosil proti obali. Na svoji poti je trčila v temelje naftne ploščadi. Pozneje jo je reševalnim ekipam uspelo privezati na vlačilec. Zaradi izjemno močnih vetrov in valov, ki so segali kar 8 m visoko, se je vlečna vrv strgala. Pretila je nevarnost, da nasede na nizozemski obali. Po 24 ur trajajoči reševalni akciji jim je uspelo ladjo znova privezati na vlačilce in jo varno odvleči pristanišče.

Reševalno akcijo je koordinirala nizozemska obalna straža, pomagale pa so družba SIMT Salvage, ki se profesionalno ukvarja z reševanjem ladijskih razbitin, Nizozemska kraljeva reševalna služba in belgijska obalna straža.

Videoposnetek reševalne akcije