Pred tremi dnevi je izbruhnil požar na italijanskem trajektu, ki se je vračal iz Grčije.

Italijanski trajekt Euroferry Olimpia, ki pluje med Italijo in Grčijo, je zajel požar v času nesreče v bližini grškega otoka Krf. Na kraj nesreče so nemudoma odplula reševalna plovila in začela evakuacijo potnikov in posadke ter gašenje požara. Od 292 potnikov in članov posadke jim je s trajekta uspelo evakuirati 281 oseb. Po treh dneh bitke z ognjem se je reševalcem uspelo vkrcati na ladjo. Danes so našli prvo truplo, deset pa je še vedno pogrešanih.

Trajekt Euroferry Olimpia pluje med grškim pristaniščem Igoumenitsa in Brindisijem v Italiji. Na krovu so bili številni vozniki tovornjakov, ki prevažajo blago po Evropi. Truplo enega izmed njih so našli v kabini tovornjaka. Umrl je za posledicami opeklin. Po informacijah obalne straže še vedno pogrešajo deset oseb. Gre predvsem za bolgarske, turške in grške voznike tovornjakov.

Reševanje še vedno poteka

Čeprav trajekt gori že tretji dan, reševalci še niso prenehali z reševalno akcijo. Upanje jim daje včerajšnje reševanje na krmi ladje. Uspelo jim je najti beloruskega državljana, ki mu je uspelo preživeti dobra dva dneva na goreči ladji.

Trajekt Euroferry Olimpia v dolžino meri 183 m. Na krovu je prevažal 153 vozil.

Vir: Thomson Reuters