Švedski jadralec Magnus Reslow (64), ki je preživel napade piratov, je umrl v brodolomu v Kolumbiji.

Švedski jadralec Magnus Reslow je tragično končal na kolumbijski obali. Njegovo jadrnico je naplavilo na obalo 50 nmi zahodno od Santa Marte. Lokalni ribiči so mu hoteli pomagati, vendar so bili prepozni. V plovilu so našli le njegovo truplo.

64-letni Šved je v petek izplul iz pristanišča Santa Maria. Nameraval je pluti do Colona v Panami. V mesecu decembru je na plovbi med Santa Mario in San Blasom doživel več piratskih napadov. Večkrat so ga pretepli in ga oropali. S plovila so mu odstranili tudi elektronsko navigacijo. Poklicati je moral na pomoč. Reševalna ekipa ga je odvlekla nazaj v Santa Mario, kjer je moral na okrevanje v bolnišnico. Ko je okreval, je bil njegov plan, da odpluje do mesta Colon v Panami, nato pa plovilo naloži na kamion in ga po kopnem odpelje do Tihega oceana. Po navedbah policije svojega odhoda iz Santa Marije ni prijavil.

V svoji sporočilih na javnih omrežjih je pojasnil, da bo med plovbo uporabljal zvezdno navigacijo. Prav tako je plul brez motorja. Okvaril se je starter, denarja za popravilo naj ne bi imel. Njegov mesečni proračun je bil le 230 USD. Med plovbo je opravljal manjša popravila jader drugim jadralcem in si s tem prislužil dodaten denar.

Zadnja fotografija, ki jo je Reslow objavil na socialnih omrežjih po izplutju iz Santa Marte in njegov portret

Foto zgoraj: Colombian Maritime Authority