Med 18. in 22. septembrom 2013 Marina Portorož gosti Bonaco 2013.

Obiskovalci dogodka si boste lahko v času od 18. - 22. septembra 2013 lahko že drugič ogledali pet tematsko sorodnih sejmov združenih na enem mestu in sicer navtiko, karavaning in kamping, zeleno energijo in e-mobilnost ter turizem in opremo. Sejemska ponudba nagovarja izredno široko ciljno skupino zato izjemen odziv tako med vsemi vidnejšimi ponudniki na omenjenih področjih kot tudi med obiskovalci ni presenečenje. Letos je lokacija sejma atraktivna Marina Portorož.

Kaj nam prinaša Bonaca 2013?
V petih dneh se nam bo, tako kot lani v Kopru, na več kot 28.000 m2 razstavnih površin na ogled postavilo več kot 1000 blagovnih znamk in razstavljavcev, ki si jih bo po pričakovanjih ogledalo več kot 30.000 obiskovalcev.
Plovilom v morju in na kopnem se bodo pridružili počitniška vozila, izredno popularne mobilne hiše, šotori in razna kamping oprema, kampi, turistični ponudniki, oprema za pohodništvo in treking, ribiška oprema in oprema za podvodni ribolov, potapljanje, surf in kitesurf in druga športna oprema. Danes, ko bolj kot kdaj koli prej šteje vsak prihranek, strmimo iz dneva v dan k čim večji racionalnosti.

Sejem "Zelene energije" nam bo tako približal energije prihodnosti v uporabni obliki. Električni avtomobili, motorji, plovila in kolesa bodo poleg mnogih razstavnih predmetov, ki jih uporabljamo tako v navtiki, karavaningu in kampingu ter vsakdanjem življenju, le pika na i.

V delu, namenjenemu turizmu, se nam bodo predstavili tuji in domači ponudniki raznih turističnih in vzporednih storitev. Brez opreme jasno ne gre, zato so tudi temu segmentu namenili dovolj prostora.

Sejem je že lani poleg domačih podprlo tudi precej tujih proizvajalcev, saj se jim zdi tovrsten pristop pravi za njihov nastop na našem trgu. Tudi na letošnji bonaci bodo prisotni številni tuji proizvajalci, ponudniki storitev in zastopniki svetovno znanih blagovnih znamk.

Spremljevalni dogodki Bonace 2013
Evropsko in svetovno jadralsko prvenstvo v razredu Fireball, Bonaca regata za pokal Slovenije, okrogla miza na temo slovenski brand, delavnica izdelave plovila, delavnica predelave vozila v avto dom, forum s priznanimi mednarodnimi strokovnjaki na področju turizma, izbor za Skipperja leta, izbor Naj kamp Adria, izbor Miss Universe in veliki Bonaca Koncert Željka Joksimoviča v Avditoriju.

Posebnosti Bonace tudi letos
Vsekakor prinaša tudi letos Bonaca kar nekaj posebnosti, ki jih pri nas še nismo bili vajeni. Poleg združitve različnih sejemskih panog in spremljevalnih dogodkov bodo organizatorji tudi tokrat organizirali lani prvič pri nas izvedeni priložnostni kamp-park Bonaca, na idilični lokaciji, otočku pred vodnim vhodom v Marino Portorož ob samem razstavišču. Ta bo namenjen vsem, ki se bodo na sejem in obsejemske dogodke odpravili s počitniškimi vozili. Kamping park bo tudi tokrat lahko sprejel več kot 200 počitniških vozil. Več na www.bonaca.si