Neverjetna zgodba potapljača Keller Larosa, ki se je potapljal na Havajih. Delfin je priplaval iz modrine in ga zaprosil za pomoč.

Potapljač Keller Laros se je potapljal na Havajih in snemal mante. Kar naenkrat je iz modrine proti njemu priplaval delfin, ki je imel v plavuti ribiški trnek in vrvico navito okoli plavuti. Ustavil se je poleg njega in kot da ga je prosil, da mu odstrani trnek in vrvico.

Delfini so izjemno inteligentna bitja. Očitno jim je tudi jasno, da se lahko brez bojazni približajo človeku, ki jim bo pomagal na tistih delih, ki jih sami ne morajo doseči. V videu lahko vidimo, kako je potapljač poizkušal odstraniti trnek in kako mu je delfin pomagal, da se je pravilno nagnil, da je lahko potapljač kar najlaže opravil svoje delo. Potapljaču je uspelo odstraniti ribiško vrvico, trnka pa mu žal ni uspelo izvleči. Predvidevajo, da je delfin med plavanjem naletel na odpadke, med katerimi je bila tudi ribiška vrvica in trnek, ki sta se mu zataknila na bočno plavut in mu oteževala plavanje.