Tako kot v minulih dveh letih bo tudi v letu 2014 prva postaja Europa Cup-a za jadralce razredov laser standard, laser radial in laser 4.7, Koper.

Regata se bo v organizaciji JK Jadro Koper odvila ta konec tedna, med 4. in 7. aprilom. »Jadralni klub Jadro Koper bo z veseljem gostitelj te regate in prepričani smo, da bomo skupaj priredili odličen jadralski dogodek. Verjamemo, da bodo laseristi lahko uživali v pogojih, ki jih ob začetku sezone jadralcem nudi poznozimsko vreme v našem kotičku Jadranskega morja,« sporoča organizator.

Priprave so že v polnem teku, da bodo jadralcem, trenerjem in spremljevalcem lahko zagotovili čim boljše pogoje in gostoljubnost. Regata Europa Cup – Koper je sedaj objavljena v koledarjih mednarodne zveze laseristov ILCA, Mednarodne jadralne zveze ISAF in Jadralne zveze Slovenije, klub gostitelj pa si seveda želi čim številčnejšo udeležbo v vseh razredih. Zaenkrat dobro kaže, saj je na današnji dan prijavljenih že 116 jadralcev v laserju 4.7, v radialu jih je prijavljenih 81, v standardu pa 27. Obeta se nam torej velik jadralski dogodek!