Jadralni klub Čupa iz Sesljana (Italija) in Jadralni klub Skipper iz Maribora sta včeraj uspešno izpeljala 24. izvedbo Nočne regate Sesljan – Piran – Sesljan, na kateri je slavila Megaenergija.

Jadralni klub Čupa prireja Nočno regato že od leta 1992, letos se je organizaciji prvič pridružil Jadralni klub Skipper, ki je klubu iz Sesljana sicer že priskočil na pomoč lani, ko je postavil bojo v Piranu. Letos sta kluba združila moči: za del regate v italijanskih vodah je poskrbela Čupa, za del regate v slovenskih vodah pa Skipper. Prav tako je prijave italijanskih jadrnic zbirala Čupa v Sesljanu, prijave slovenskih pa Skipper v Izoli.

Na startni liniji pred Sesljanskim zalivom se je zbralo 19 jadrnic, ki je ob 21.00 startalo proti Piranu z zmerno burjico. V Piranu se je burja ojačala s sunki do 20 vozlov, na poti nazaj v Sesljan pa je spet nekoliko oslabela. Prva je bojo v Piranu obrnila regatna jadrnica Megaenergija (DVŠ Skipper Maribor) ob 22.45, ki je tudi prva prečkala cilj v Sesljanu ob 1.22 in tako že četrtič zmagala na Nočni regati. Druga je bila Give me five (LN Monfalcone), ki je v Sesljan prijadrala ob 1.43, tretja pa Endeavour (DNS) ob 2.01.

Rezultati so na spletnih straneh organizatorjev www.yccupa.org in www.yacht-club-skipper.si.

Nagrajevanje 24. Nočne regate je bilo v soboto, 27. junija 2015 ob 20.30 na sedežu Jadralnega kluba Čupa v Sesljanu (Italija) v okviru poletnega društvenega praznika. Čupe.