V sredo je na otoku Kaprije nasedla petčlanska češka posadka.

Okrog 12.00 ure je v sredo nasedla jadrnica na kateri je bilo pet članov posadke, vsi češki državljani. V akcijo reševanja se je vključila Luška kapitanija Šibenik. Odpluli so v zaliv Luke, kjer so našli 7,5 m dolgo jadrnico, ki pluje pod Češko zastavo. Jadrnica je nasedla na skalnati obali. Posadka se je že evakuirala z jadrnice in čakala reševalce na stenah obale.

Po predvidevanjih se je nesreča zgodila zaradi okvare pogonskega motorja. V času nesreče so bili na področju Kaprij slabi vremenski pogoji. Zaradi odpovedi motorja je jadrnico odneslo na skalne otoka, kjer se je močno poškodovala. Posadka se je rešila tako, da so poskakali iz jadrnice v morje in se povzpeli na skale, kjer so čakali reševalce. Le ti so jih prevzeli na svoje plovilo in odpeljali v Šibenik.

Zakaj je odpovedal pogonski motor še ni jasno.

Isti dan so morali reševalci posredovati še dvakrat. Izvesti so morali nujen medicinski prevoz nemškega pacienta iz Salija na Dugem otoku v Zadar. Plovili Luške kapitanije Božava je pacienta prevzelo v Saliju in ga prepeljalo v Sukošan, kjer so ga pričakali reševalci iz Zadra.

Drugi nujen prevoz so opravili iz šolske ladje Kraljica mora, ki je plula v Telaščici na Dugem otoku. Prevoz je potreboval učenec s šolske ladje, ki so ga v spremstvu zdravnice iz Salije prepeljali v Sukošan