Origo je 3 metre dolgo zložljivo plovilo, s katerim lahko zaplujete po 15 minutah sestavljanja.

Bi radi uživali na plovilu pa že imate apartma na morju ali jezeru? Imate majhen avto in si ne morete privoščiti s seboj peljati večjega plovila? Ali pa ste mnenja, da je strup v malih flaškah. Odgovor na vsa ta vprašanja je Origo. Plovilo je izdelano v Sloveniji in ima neverjetne lastnosti. V dolžino meri 3 m, tehta pa borih 64 kg. Je zložljivo in ne zaseda veliko prostora. Ko ga potrebujemo, ga lahko sestavimo v pičlih 15 minutah.

Origo je družinski izdelek! Ideja je last bratov Luke in Davida ter očeta Jureta Dolinška. Plovilo je izdelano iz ABS plastike, je nepotopljivo, 100% razgradljivo in je zložljivo. Nanj lahko namestimo majhen bencinski (do 5 KM) ali pa električen motor. Jadralci lahko namestijo jambor in plujejo le s pomočjo vetra. Ko je zloženo meri 280 cm x 25 cm, kar pomeni, da ga bomo lahko doma vedno shranili v majhen prostor. Posamezni deli plovila se enostavno sestavijo, učvrstimo pa jih s posebnimi vijaki, ki jih privijemo kar z roko. Orodja ne potrebujemo.

V plovilu lahko plujejo do štiri osebe. Origo je še v razvojni fazi. Za pričetek proizvodnje družina potrebuje financiranje, ki ga iščejo na Kickstarterju do 22.6.2015. V kolikor jim bo uspelo pridobiti potrebna sredstva, bodo pričeli s proizvodnjo. Plovilo bo na trgu v letu 2016.

Tehnične lastnosti:

Dolžina čez vse (LOA): 300 cm
Širina: 124 cm
Višina: 60 cm
Ugrez: 5 cm
Teža: 64 kg
Nosilnost: 275 kg

Več na: http://www.origoboat.com/