Včeraj ponoči je ob 23.00 v bližini mesta Pijavično na polotoku Pelješcu izbruhnil požar. Razbesnel se je ogenj, ki ga širijo močni vetrovi in se nevarno približuje naseljenim krajem.

Noč je bila res grozovita. Okoli 3. ure zjutraj se je požar pričel nevarno približevati kraju Trstenik na polotoku Pelješac. Zaradi nevarnosti so ga nemudoma evakuirali. V jutranjih urah so pričeli požar gasiti s pomočjo dveh letal in treh helikopterjev. Trenutno v Trsteniku ne gori več, je pa poln gostega dima. Podobna situacija je tudi v kraju Pijavično, kjer je ogenj izbruhnil.

Materialna škoda je ogromna. Zgoreli so nasadi oljk, borov gozd, številna vozila, gospodarski objekti in nekaj glav živine. Stanovanjske objekte jim je uspelo pravočasno zavarovati in k sreči v ognju ni nihče izgubil življenja.

Trenutno požar na polotoku gasi preko 90 gasilcev z 28 vozili, na pomoč prihaja tudi vojska.

Na Korčuli je zagorelo v bližini kraja Brna. Ogenj gasi 15 gasilskih ekip. Teren je težko dostopen, vročina je neznosna. Gorijo številni nasadi oljk. Veter trenutno piha v nasprotni smeri od naseljenih krajev. Bojijo se da bi lahko popoldne obrnil smer proti kraju Brna. Požar poizkušajo pogasiti s pomočjo letala Canadair, na pomoč so poklicali okrepitve.

Foto: http://www.nezavisne.com/