V trku dveh gliserjev pred kampom na Krku, težko poškodovan mlad Poljak.

Včeraj zvečer se je pred kampom na otoku Krku zgodila hujša pomorska nesreča. Trčila sta dva gliserja. V trku je hujše telesne poškodbe utrpel mlad poljski turist. Eden izmed gliserjev je močno poškodovan.

Delavci Izpostave luške kapitanije Krk in Pomorska policija so odpluli na kraj nesreče, kjer so ugotovili, da sta ob 20.30 uri trčila dva gliserja. Nesreča se je zgodila 300 m pred kampom Ježevac na otoku Krku. Nesreča se je zgodila zaradi nespametne vožnje obeh voditeljev čolnov. Pri hitrosti 25-30 vozlov sta obe plovili izvajali hitre zavoje. Plovne poti so se večkrat sekale. V enem trenutku je bila razdalja med ploviloma premajhna in prišlo je do hujše nesreče. Plovili sta trčili. Močno je poškodovan eden izmed gliserjev, en član posadke, mlad Poljak je pa je utrpel težje telesen poškodbe.

Obe plovili plujeta pod Poljsko zastavo Na večjem gliserju, dolžine 6,5 m in motorjem z močjo 147 kW so bili v času nesreče štirje poljski državljani. Na manjšem, dolgem 5,2 m in motorjem z močjo 95,6 kW pa je bil voditelj čolna in mladoletni Poljak, ki se je v nesreči močno poškodoval. Po nesreči so ga nemudoma odpeljali v Reško otroško bolnico. Ostali člani posadk so nesrečo preživeli brez poškodb.

Proti obema voditeljema čolnov bodo vložene kazenske prijave.