Po 29 dneh regate Clipper, ko so štiri ekipe že priplule v cilj v Rio de Janeiro, tekmovanja še zdaleč ni konec. Sedem ekip, ki še plujejo proti cilju se bori za čim boljše uvrstitve. Z dobro taktiko so prepričani, da lahko do cilja priplujejo prej kot ostali.

Štiri od sedmih ekip, ki še plujejo proti Riu, je vključilo tako imenovano nevidno stanje. To je posebno pravilo regate, ko lahko posamezna jadrnica za 24 ur na krajših etapah ali 48 ur na daljši etapah, skrije svojo pozicijo pred ostalimi tekmovalci. Na ta način njihove taktične odločitve niso vidne konkurenci, ki jih ne more kopirati.

Danes zjutraj se je prva zopet prikazala na ekranih jadrnica Clipper Telemed+, ki jo do cilja loči še 164 nmi. Za nevidnost so se odločili, ker so bili blizu svojim tekmecem Visit Seattle, ki so jih želeli prehiteti. Le štiri ure za jadrnico Clipper Telemed+,  je nevidna postala tudi Visit Seattle. Ali je Skipperju ekipe ClipperTelemed+ uspel manever in je prehitel tekmece, bo jasno, ko se bo na monitorjih zopet prikazala jadrnica Visit Seattle.

PSP Logistics, ki prav tako bije bitko z ekipo Visit Seattle, je postala nevidna nekaj časa pred ekipo Visit Seattle. Ko so se zopet prikazali na ekranu, so bili drugi za Clipper Telemed+. Tudi sami nestrpno pričakujejo, kje se bo prikazala jadrnica Visit Seattle.

Trenutno na sedmem mestu pluje ekipa Unicef, sledi ji ekipa Ichorcoal. Tri ekipe, Visit Seattle, Mission Performance in Da'Nan – Vietnam so še vedno nevidne. Na katerem mestu bodo, ko bodo zopet vidne, bomo videli v naslednjih urah.

Vse ekipe loči do cilja manj kot 600 nmi. V Riu jih pričakujejo najkasneje v petek 2.10.2015.