Aker Philadelphia Shipyard, Inc. je pričela z gradnjo največje kontejnerske ladje za naročnika, ladijskega prevoznika podjetje Matson Navigation Company.

Nova ladja bo imela kapaciteto 3.600 (TEU – ekvivalent 20 čeveljskemu kontejnerju) in bo razreda Aloha. Pogodba za gradnjo ladje je bila podpisana že leta 2013 z datumom dostave v zadnji polovici leta 2018. Vrednost pogodbe znaša 418 mio USD. Takoj po podpisu pogodbe so pričeli pri razvoju in projektiranju nove ladje, ki bo v dolžino merila 260 m. Povezovala bo zahodno ameriško obalo s Havaji. Vgrajene bo imela motorje, ki bodo omogočali uporabo različnih pogonskih goriv, med drugim tudi zemeljskega plina. Dosegala bo hitrosti plovbe do 23 vozlov.

Ladjedelnica Aker Philadelphia Shipyard je za ladjarja Matson do sedaj že izdelala 4 ladje, ki so jih naročniku dostavili med leti 2003 in 2006. Vse obratujejo na Pacifiku. Trenutno so v ladjedelnici še trije tankerji za naročnika Crowley Maritime Corporation in naj bi bili izdelani v naslednjem letu. Za podjetje Kinder Morgan gradijo štiri tankerje, ki bodo predani naročniku konec leta 2016 oziroma v začetku 2017.