Ameriško podjetje HydraSports je predstavilo svoje novo plovilo namenjeno ribolovu, katerega cena znaša vrtoglava dva mio EUR.

Dandanes smo vajeni, da cene plovil segajo v nebo. Luksuzna in razkošna oprema hitro dvigne prodajno ceno plovila, a vseeno 2 mio EUR za ribški čoln s centralno konzolo se pa sliši nekoliko absurdno. No ampak plovilo je izdelano. In poglejmo, kaj dobimo za ta denar.

HydraSport Custom 52 Sueños Extreme, kot je celotno ime plovila, so izdelali po naročilu za ameriško podjetje EG Vodka, ki proizvaja organsko vodko. Plovilo v dolžino meri nekaj manj kot 53 čevljev (16 m). Trup je izdelan iz kompozitnih materialov, ki zagotavljajo trdnost plovila. Le to potrebuje, ker so nanj nameščeni štirje izvenkrmni motorji SevenMarine s 627 KM, kar skupaj znese 2508 KM. (O motorjih smo pisali v članku: Seven Marine predstavil izvenkrmi motor s 627 KM). Četverica zadostuje, da plovilo pospešijo vse do hitrosti 70 vozlov. Da zverine ne bodo prehitro stradale, so vgradili rezervoar s 3850 litri prostornine.

Primerno je poskrbljeno tudi za posadko. Za hladno pijačo bodo skrbeli trije zamrzovalniki in dva hladilnika. Za glasno glasbo so vgradili 45 zvočnikov, ki jih poganja devet ojačevalnikov s skupno izhodno močjo 16.000 W. Na premcu je velika sedežna garnitura, ki lahko gosti pravo množico ljudi. Hidravlična miza se dvigne iz tal.

Pod centralno konzolo je majhna kabina, kjer so vsi detajli premišljeno izdelani. Na željo lastnika so vgradili tudi posebno omaro.

Če bi kdo mislil, da je plovilo namenjeno samo zabavi, se moti. Plovilo je opremljeno z številnimi držali za ribiške palice, shranjevanje ribiške opreme in hlajenju ulova. Ker je krma zasedena s štirimi motorji, so dvoja vrata za dvig tune na krov namestili na boke, ena na levo in ena na desno stran.

Tudi krmarnica je izjemna. Trije udobni sedeži omogočajo krmarju udobno pozicijo v sedečem in stoječem položaju. Za natančno navigacijo in sledenje ribi so nameščeni kar trije Garminovi monitorji iz serije 8000.

Osnovna cena plovila se začne pri 1 mio EUR. Za dodatno opremo na željo kupca pa lahko očitno doseže kar dvakratnik.