Novost iz ladjedelnice Pershing nosi oznako X5. Je prva jahta iz generacije X pri oblikovanju katere so se posvetili plovnim lastnostim in inovacijam.

Pershing X5 v dolžino meri 54 čevljev (16,51 m). Krmo plovila so zaščitili s posebnim aerodinamičnim krilom, ki s razprostira s strehe kokpita do boka plovila, zaradi česar je plovba pri veliko hitrosti tudi na krmi izjemno udobna in prijetna. X5 ima unikaten sistem zapiranja salona, ki ga združuje ali pa loči od krme. V prednjem desnem delu salona je krmarnica, v levem sedežna garnitura, za njo pa udobna obedovalnica. V podpalubju je kuhinja, dve kabini in sedežna garnitura z mizo nastavljivo po višini. Vsaka soba ima svojo kopalnico. Lastniška kabina je tokrat v srednjem delu plovil in se razprostira preko celotne širine.

Za pogon plovila skrbita po dva CAT  ali dva Volvo Penta motorja. Pri različici z dvema CAT motorjema, ki skupno razvijeta 1000 KM, za prenos moči skrbita površinska pogona. Plovilo potisneta do končne hitrosti 45 vozlov, medtem ko potovalna hitrost znaša 41 vozlov. Pri različici z dvema Volvo Penta motorjema D11, ki skupno razvijeta 725 KM, za pogon skrbijo pogoni IPS950. Plovilo potisnejo do končne hitrosti 36 vozlov, udobna hitrost križarjenja pa znaša 30 vozlov. Doseg plovila znaša okrog 290 nmi.