»Mesec hrvaškega turizma« vabi tudi slovenske obiskovalce

 Po zelo dobrem glavnem delu turistične sezone se obračamo proti oktobru, ki bo letos »Mesec hrvaškega turizma«. Gre za nadaljevanje lanskega projekta "Teden počitnic vreden", ki letos zaradi velikega zanimanja turističnih subjektov in občanov postaja "Mesec hrvaškega turizma", v okviru katerega bodo v obdobju od 1. do 31. oktobra na voljo številne turistične storitve in doživetja po najmanj 35 odstotkih nižjih cenah.

»Kolesarite, raziskujte in uživajte!« na Hrvaškem

»Kolesarite, raziskujte in uživajte!« je nova kampanja Hrvaške turistične skupnosti, in sicer za  promocijo kolesarskega turizma. Kampanja se med drugim osredotoča na pot EuroVelo 8, ki pokriva celotno hrvaško obalo, od Istre do Dubrovnika.

Hrvaška turistična skupnost je v okviru evropskega projekta MedCycleTour ustvarila tudi posebno spletno stran EuroVelo 8, ki vsebuje podrobne tehnične in turistične podatke o poti, zemljevide in sledi GPX odsekov, podatke o vrsti poti in zanimivostih, ki jih je mogoče obiskati na posameznih delih posameznih rut.

Heritage Hotel Fermai prvi na Hrvaškem kot del prestižne MGallery skupine

Heritage Hotel Fermai je od 1. septembra ponosni člen ekskluzivne Accorove kolekciije MGallery boutique hotelov. 31 modernih sob in štirje luksuzni apartmaji s podpisom Studia Franić in Šekoranja in svojo očarljivo teraso Heritage Hotel Fermai – Mgallery predstavlja resnično oazo v srcu Splita in svojim gostom ponuja edinstveno izkušnjo.

Heritage Hotel Fermai – MGallery se nahaja v sto let stari stavbi, enem redkih primerov secesije v Splitu. Hotel je rekonstruiran in restavriran s posebno pozornostjo do detajlov in lokalne dediščine, pri čemer je ohranil številne izvirne elemente, na primer kamnito stopnišče z železno ograjo in lesenimi ročaji.

MGallery je kraj, kjer živijo in ponujajo očarljiva doživetja. Na svetu je več kot 100 butičnih hotelov MGallery, vsak s svojo edinstveno zgodbo, ki jo navdihuje destinacija. MGallery je del Accore, vodilne svetovne gostinske skupine, ki je prisotna v 110 državah z več kot 5.000 nastanitvami in 10.000 restavracijami.

Reška planinska pot od Lovrana prek Učke in Risnjaka do Crikvenice

Na Poklonu na Učki so v okvirju 38. spominske akcije Planinskega društva Kamenjak slavnostno odprli Reško planinsko pot. Gre za 163 km dolgo pohodniško pot od Lovrana do Crikvenice, skozi najlepša območja Učke, Ćićarije, Grobniških Alp in Gorskega kotarja.