Toplejši dnevi kar narišejo nasmehe na naše obraze in že komaj čakamo, da se odpravimo na kak izlet. Na Hrvaškem se pa vrstijo dogodki, ki že nestrpno pričakujejo svoje goste. Komaj čakajo, da vam predstavijo vso bogastvo lokalne ponudbe in razkažejo naravne lepote. Izbira je resnično pestra, tokrat smo za vas izbrali nekaj kulinaričnih in športno obarvanih biserčkov, za katere menimo, da vas bodo zagotovo navdušili.

Potovanje po okusih Krka 

Odpravite se na pot in raziščite okuse Krka. S to kampanjo mesto Krk vse do sredine maja vabi svoje goste, da obiščejo številne restavracije, kjer lahko poskusijo jedi narejene izključno iz lokalnih živil, kar jim omogoča, da izkoristijo vse prednosti svežih okusov, gostom pa pričarajo edinstveno izkušnjo. Ne glede na to ali se boste odločili za klasiko kot so denimo krške šurlice ali za bolj sodobne kombinacije kot je na primer sladoled s krškim pršutom – eno je sigurno – to kulinarično izkušnjo si boste zapomnili za vedno!

Spomladanski Zadar Street Food Festival

Zadar Street Food Festival ponuja edinstveno kulinarično in urbano doživetje, razdeljeno na dva dela - pomladno in jesensko različico. Na eni najlepših lokacij v mestu Zadar, imenovani Puntamika, bodo obiskovalci lahko uživali v preprostih, a odličnih jedeh zadrskih gostincev. Tukaj boste našli vse, od različnih vrst gurmanskih burgerjev do ribjih in mesnih dobrot ali posebnih pic Pinsa in še marsikaj drugega Na voljo bodo vrhunski koktajli in omamna vina zadrske regije.

Vinodar – najbolj zabaven festival vina

V Daruvarju od 28. maja do 5. junija 2022 lahko obiščete najbolj zabaven festival vina, na katerem boste lahko na enem mestu spoznali vso bogastvo regijskih vinarjev, tradicionalne izdelke ter se udeležili različnih izobraževanj za majhne in velike. Ljubitelje vrhunskih vin bo zagotovo navdušila kolesarska tura Vinotour, izjemno uspešen in obiskan Wine & Walk po tamkajšnjih vinogradih, likovna kolonija Wine&Art ter vinska razstava na gradu grofa Janković.

Spomladanska zgodba v Karlovcu

Letošnja pomlad v Karlovcu vam bo vrnila nasmeh na obraz. Čakajo vas namreč številna doživetja – obiščite lahko Aquatico, osupljiv sladkovodni akvarij, okusite posebne ribje menije ali se enostavno sprostite na eni izmed štirih karlovških rek. Zeleni parki so mesto, kjer se boste lahko sproščali ob klasični glasbi, med tem ko se vaši otroci lahko prepustijo brezskrbni igri. Doživetij je neskončno, to pomlad izberite Karlovac.

Parenzana – simbol prijateljstva

Parenzana je bila ozkotirna železnica, ki je v skupni dolžini 123 km povezovala 33 istrskih mest. Zgrajena leta 1902 je delovala vse do leta 1935, ko so jo ukinili in nadomestili z avtobusi. Danes so deli Parenzane preurejeni v edinstveno pešpot in kolesarsko stezo, Dejstvo, da se trasa Parenzane danes razteza skozi tri države — Italijo (13 km), Slovenijo (32) in Hrvaško (78 km) — krepi njeno simboliko prijateljstva. Brošuro in zemljevid lahko najdete na spodnji povezavi.

Bioekološko – izobraževalni center Virovi

Če imate radi aktivne počitnice in naravo, če Iščete novo, še neodkrito mesto? Morda niste vedeli, da se na območju mesta Otok, v Spačvanskem gozdu na edinstvenem Viru, nahaja majhna oaza miru. Samo vaš kotiček raja, v katerem lahko opazujete ptiče, kolesarite po urejenih kolesarskih stezah, vozite s solarno ladjo, se z meditacijo revitalizirate in napolnite z energijo v samem srcu gozda. Izberite svojo priljubljeno aktivnost in užijte vsak posamezni trenutek.

Vir: HZS, Foto: TZ Krk