Elan E6 - Evropsko plovilo leta

Elanova Jadrnica E6 se bo za prestižno nagrado potegovala v kategoriji hitrih potovalnih jadrnic.

Nova športna jadrnica iz serije hitrih potovalnih jadrnic Elan E6 je uradno nominirana za Evropsko plovilo leta (European Yacht of the Year Award – EYOTY). Elan E6 je zastavonoša Elanove linije športno naravnanih plovil serije E-line. Oblikovala jo je sanjska ekipa vrhunskih strokovnjakov. Humphreys Yacht Design je izdelal navtično arhitekturo, Pininfarina je poskrbel za oblikovanje, Gurit je poskrbel za nadgradnjo postopka izdelovanja kompozitov, Elan pa je vodil projekt in izdelal plovilo.

Jadrnica je namenjena resnim jadralcem, ki pričakujejo izjemne plovne lastnosti, uporabljali pa jo bodo tudi za družinska jadranja in druženje s prijatelji.

Nominacija za Evropsko plovilo leta je pomembna potrditev, da je projekt uspel. Je potrditev odličnosti in najbolj iskano priznanje v navtičnem svetu.

»Zelo sem ponosen na našo ekipo, ki je oblikovala in izdelala Elan E6. Žiriji pri izboru Evropsko plovilo leta se zahvaljujem za nominacijo,« je povedal Marko Škrbin, direktor Elan Yachts in dodal: »Elan E6 je bil zelo zahteven projekt, ki je premikal meje možnega pri gradnji visokozmogljivih potovalnih jadrnic. Jadrnica je težka 11 ton in meri 14,1 m. Videti je kot umetniško delo in je hkrati izjemno hitra in udobna. Želeli smo izdelati popolno jahto, ki bo zagotavljala vznemirljivo plovbo na regatah in nudila veliko udobja na vodi. Pininfarina je poskrbel za prepoznaven stil, Gurit pa je naše sposobnosti pri izdelavi kompozitov dvignil na novo raven. Humphreys Yacht Design je uporabil vse svoje izkušnje, da so izdelali močan trup in odlična jadra. Z rezultatom ne bi mogel biti bolj zadovoljen.«

Elan E6 je bila prvič splovljena marca letošnjega leta in je že postala najbolj pogosta izbira v srednjem razredu plovil. Splovitev plovila si lahko ogledate na tej povezavi, o jadrnici pa lahko več preberete na tej povezavi.

Jadrnico si bo možno ogledati na Cannes Yachting Festivalu 2022, Genoa Boat show 2022, Salon Nautico Barcelona, Biograd Boat Show in Boot Düsseldorf 2023.