Greenline 33

Slovenska ladjedelnica Greenline Yachts, vodilna svetovna proizvajalka motornih plovil na alternativni pogon in pionir hibridnih jaht, je objavila, da bo prenehala s proizvodnjo priljubljenega modela Greenline 33.

Pri Greenline Yachts so takšno odločitev sprejeli, ker so se osredotočili na gradnjo večjih plovil, za katere se je povečalo povpraševanje. Če želijo svojim kupcem plovila dostaviti v dogovorjenem roku do leta 2024, so morali sprostiti proizvodne kapacitete.

Greenline 33, ki je bil lansiran leta 2008, je postavil novo merilo v okolju prijazni plovbi in je bil prvi proizvodni hibridni čoln. Skoraj 500 primerkov revolucionarne 33-čeveljske družinske križarke je bilo prodanih v več kot 50 držav po vsem svetu.

Lastnik Greenline Yachts, Vladimir Zinchenko, pravi: »Neizmerno smo ponosni na uspeh in dediščino Greenline 33 in na to, kako je oblikovala trg ekološko ozaveščenih družinskih čolnov. Osvojiti več kot 30 nagrad ni majhen podvig, še posebej v tako konkurenčnem sektorju. Zaradi povečanega povpraševanja po večjih jahtah je pravi čas, da optimiziramo svoj prostor in zmogljivost za večje modele. Na trgu smo zaznali povečanje povpraševanja po tehnološko naprednih in ekoloških plovilih večjih dimenzij.«