Jesen je morda prišla nekoliko prej, kot smo pričakovali, a prepričani smo, da vas na Kvarnerju čaka še veliko sončnih dni. Pripravili smo številne zanimive športne, zabavne in kulturne dogodke, v katerih lahko uživate že po dveh urah prijetne vožnje ali včasih tudi manj. Poslovimo se od poletja z uživanjem v naravi in ​​se napolnimo z energijo za obdobje, ki sledi.

Nekaj dogodkov, ki so še posebej zanimivi smo vam podrobneje predstavili spodaj.

"CRES HIKE", do 13.10.2024, CRES

Otok Cres je čudovit v vsakem letnem času, vse do sredine oktobra, pa vse obiskovalce še posebej vabi na poseben način medsebojnega spoznavanja – preko brezplačnih vodenih pohodniških tur. Hoja in pohodništvo sta odličen način za spoznavanje največjega hrvaškega otoka, v družbi lepega vremena in prijetnih temperatur, stotine kilometrov pohodniških poti pa najboljše povabilo za aktiven oddih.

"CRO RACE", 1.-6.10.2024, KVARNER

Deveta izvedba znane kolesarske dirke CRO Race bo na sporedu od 1. do 6. oktobra in bo v šestih dneh prevozila skoraj tisoč kilometrov ter zajela številne dele Hrvaške.

2 etapi potekata skozi Kvarner:

  • 3.10.2024., 3. etapa: Otočac - Opatija
  • 4.10.2024., 4. etapa: Krk - Labin

"BELA NEDEJA", 5.-7.10.2024, KASTAV

Z odprtimi srci in polnimi kozarci »belice« Kastav vabi na tridnevno zabavo v čast jeseni in mlademu vinu. Z bogatim programom na dveh odrih, koncerti, pestro eno in gastronomsko ponudbo se bo zvrstilo veliko prijetnih presenečenj. Ne zamudite enega najbolj zanimivih dogodkov na Kastavščini in uživajte v domači avtohtoni ponudbi.

"MARUNADA", 11.-27.10.2024, DOBREČ

Ko ulice zadišijo po pečenem kostanju, vemo, da se je začela jesen. Prihaja jesen, čas kostanja in »Marunade« v Lovranu in Lignju, dogodka, ki ga vsak pravi gurman ne sme nikakor spregledati. Dejstvo, da je sloviti “The Guardian” »Marunado« pred nekaj leti uvrstil med deset najboljših evropskih jesenskih kulinaričnih festivalov pa je le še en dodaten razlog za obisk Lovrana v oktobru. Lovranski »maruni« slovijo kot eni najbolj kakovostnih kostanjev na svetu.

Pridite in uživajte v različnih slaščicah iz kostanja, odlični hrani in pijači!

"BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL", 11.-13.10.2024, BAŠKA

Baška postaja vse bolj priljubljena destinacija za ljubitelje aktivnega načina življenja. Veliko zanimivih športnih dogodkov je že potekalo v Baški, med 11. in 13.10. pa se pripravlja BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL 2024, ki bo poln aktivnosti za tekače, kolesarje, plezalce in za tiste, ki želijo odkriti Baško na povsem nov način.