Charter Show CROYA Split

Od 4. do 6. oktobra je na zahodni obali mesta Splita potekal prvi Charter Show CROYA Split poslovni sejem, kjer so se predstavile najprestižnejše jahte za najem na Hrvaškem. Čeprav je bil ogled jaht rezerviran izključno za poslovne obiskovalce, so Splitčani resnično uživali v impozantnem pogledu na luksuzna plovila v središču mesta.

Charter Show CROYA Split

Približno 200 čarterskih agentov iz vsega sveta je prišlo, da bi se osebno seznanili s floto motornih jaht, jadrnic, guletov in katamaranov, dolžine od 20 do 55 metrov. Med jahtami na čarterskem sejmu CROYA je izstopala Scorpios, 52-metrska luksuzna motorna jahta. Zgradili so ga v ladjedelnici Radež, splovili leta 2023, tedenski najem z vsemi stroški pa stane 215.000 evrov. Ta impresivna jahta lahko sprejme do 12 ljudi, v šestih luksuznih kabinah, medtem ko 10-članska posadka zagotavlja vrhunsko izkušnjo jadranja in bivanja na krovu. Z jacuzzijem na krovu, popolno opremo za fitnes in prostorno teraso za sončenje z barom in dnevnim prostorom Scorpios ponuja vrhunsko udobje in zabavo. Notranjost izžareva kombinacijo klasičnega in sodobnega dizajna, čudovit salon pa ima panoramski razgled in balkon, ki se odpira nad morje.

Charter Show CROYA Split

40 metrov dolgo motorno jahto Happy Me, ki izstopa tudi po stopnji luksuza, ki ga ponuja svojim gostom, bodo predstavili tujim agentom. Leta 2020 so jo zgradili v priznani italijanski ladjedelnici Benetti in v sezoni skupaj z vsemi stroški stane okoli 310.000 evrov na teden. Sprejme lahko do 11 gostov v petih luksuzno opremljenih kabinah, vključno z glavnim apartmajem z zasebno pisarno in parno prho na glavni palubi. Za goste na jahti Happy Me skrbi sedem članov posadke in imajo na voljo številne ugodnosti, vključno z jacuzzijem, sobo za masažo, opremo za fitnes in obsežno zbirko vodnih igrač. Med posebnostmi jahte je sky lounge na zgornji palubi, ki se lahko spremeni v nočni klub – z barom, karaokami, lasersko osvetlitvijo in dimnimi efekti na plesišču, vse do onyx bara. Na zunanjem delu palube sta tudi miza za biljard in namizni nogomet.

Charter Show CROYA Split
Jahta Scorpios - tedenski najem 215.000 EUR

Posebna zvezda sejma je bila tudi motorna jahta Majera, ki je bila prvič predstavljena za najem prav na sejmu v Splitu. To jahto, dolgo 27 metrov, so splovili junija letos, oblikovali pa so jo v ladjedelnici Sirena Yachts. Majera ima prostorno zasnovo, ki vključuje pet kabin za do 11 gostov in štiri člane posadke. Posebnosti vključujejo prostorna kopalna ploščad s klubskim prostorom, glavno kabino z zasebnim dostopom do premca, kjer je jacuzzi, palubo flybridge s površino 55 kvadratnih metrov z barom in jedilnico. Ta jahta ponuja kombinacijo luksuza in zmogljivosti, zaradi česar je idealna izbira za najem na Jadranu v prihodnji sezoni. Charter Show CROYA poteka v sklopu Split Sailing Festivala pod pokroviteljstvom Ministrstva za turizem in šport Republike Hrvaške v sodelovanju s Hrvaško turistično skupnostjo. Partnerji v projektu so mesto Split, Turistična skupnost Splitsko-dalmatinske županije, TZ Split in Luška uprava SDŽ.

Charter Show CROYA Split
Sirena Yachts: Majera

Foto: Mario Jelavić