Dobrodošli na najpomembnejšem jadranskem navtičnem sejmu, z 22. letno tradicijo!

Mednarodna razstava navtike, INTERNAUTICA ostaja s svojo dolgoletno tradicijo stičišče jadranske navtične industrije in turizma ter predstavlja pomembno priložnost za pregled aktualne navtične ponudbe v regiji, ponuja atraktivne predstavitve novih navtičnih dosežkov na Jadranu in za mnoge obiskovalce pomeni priložnost za zadnji preizkus plovila pred odločitvijo o nakupu.

Prireditev ostaja zvesta svoji dosedanji lokaciji in bo  potekala v dneh med 4. in 7. majem 2017, na kopnih in morskih razstavnih površinah Marine Portorož.

ADLER YACHT SUPREMA FLY - JADRANSKA PREMIERA

Nova jahta ADLER Suprema flybridge je dolga 76 čevljev, izdelana je iz karbonskih vlaken in ima hibridni pogon. S svojo inovativno obliko, hibridnim pogonom in napredno tehnologijo premika meje možnega. Izdelali so jo vodilni evropski strokovnjaki ladjedelske, letalske in avtomobilske industrije.

Dizajn zunanjih linij studia Nuvolari-Lenard je pravi magnet za oči in je značilen predvsem za najbolj legendarne visoko kakovostne jahte na svetu. Močne linije in športni profil na jahti te dolžine poskrbijo za obilico zunanjega prostora.

Jahta Adler Suprema je eden največjih flybridgeov v svojem razredu, ki daje velik poudarek predvsem na neskončnih užitkih potnikov na njenih zunanjih površinah. Izjemna kapaciteta baterij omogoča nemoteno delovanje skozi ves dan, tako lahko gostje brezskrbno uživajo v lastnostih brez zaganjanja generatorja ali motorja. Na podlagi izkušenj iz ladjedelske, letalske in avtomobilske industrije je ekipa, ki je izdelala jahto, posebno pozornost posvetila tudi vprašanju varnosti. HM-ov dizelsko-električni hibridni pogonski sistem jahte Suprema sestavljajo karbonski propelerji z dvema dizelskima motorjema Caterpiller in z dvema visoko učinkovitima električnima enotama ATE 100 kW, ki zagotavljata 60 minut tihega električnega pogona ob hitrosti 8 vozlov (polnjenje traja eno uro).

V pogonu brez emisij in vibracij lahko uživamo vse do hitrosti 10 vozlov, a kadar je potreben hiter odziv, lahko Supremina maksimalna hitrost seže vse do 28 vozlov, križari pa lahko s hitrostjo 22 vozlov.

BENETEAU OCEANIS 38.1 - JADRANSKA PREMIERA

Slovensko podjetje Burin Boats, ki je uradni distributer proizvajalca Beneteau  napoveduje premiero jadrnice Oceanis 38.1, ki domiselno združuje funkcionalnost, zmogljivost in eleganco in na tak način dosega širok krog uporabnikov. Koncept plovila ponuja presenetljivo potovalno udobje in stabilnost pri plovbi. Palubna oprema je dobro razporejena, kokpit pa je zaradi loka dobro prehoden in varen.

Oceanis 38.1 je zasnovan z rešitvami, ki so značilne za večja plovila, zato se omenjena jadrnica na vodi obnaša izjemno suvereno. Prostor pod palubo zaradi funkcionalne ureditve lahko sprejme tudi do 8 potnikov in zato je ta jadrnica izjemno iskana tako med ponudniki charterskih storitev kot tudi med najemniki.

GREENLINE 36 HYBRID - JADRANSKA PREMIERA

Greenline flota ponosno predstavlja Greenline 36 -  novega člana družine, ki kot vzhajajoče sonce zasenči ostale. To je jahta, ki je ustvarjena za užitek na morju, enostavno upravljanje jo naredi primerno za vsakega ljubitelja navtike. Njen usklajen, moderen in hidrodinamičen dizajn ter dovršene tehnične lastnosti zagotavljajo izjemno varčno plovbo pri vsaki hitrosti in neverjetno stabilnost v še tako dinamičnih pogojih. Vse te lastnosti dopolnjujejo izjemno udobje, ki ga nudi notranjost Greenline 36. Panoramski razgled salona daje poseben občutek odprtosti in povezanosti z naravo in okolico. Prostornost kabin je še dodatno poudarjena s številnimi okni, ki poskrbijo za veliko dnevne svetlobe.

Greenline 36  so snovali izkušeni inženirji in oblikovalci, gradijo jo izurjeni mojstri in vse to ji daje popolnost, zagotavlja visoko kakovost in sigurnost, tudi najbolj zahtevnemu kupcu.

Greenline 36 je prvi med hibridnimi plovili in navdih vsem ostalim! 

 

ABSOLUTE 58 Fly - EVROPSKA PREMIERA

 

Italijanska ladjedelnica Absolute Yachts je pravkar dokončala dolgo pričakovano motorno jahto Absolute 58 Fly. To 17 metrov dolgo plovilo poganja najnovejši Volvo Penta sistem D8-800 IPS in ima posebno “ISS Absolute” strukturo, ki zagotavlja izjemne plovne lastnosti, nizko porabo goriva, okretnost, tiho plutje in odsotnost vibracij. Absolute 58 Fly bo prvič predstavljena javnosti na letošnjem azijskem navtičnem sejmu Hong Kong Gold Coast, takoj za tem pa bo v organizaciji podjetja Adriatic Wave organizirana ekskluzivna in premierna evropska predstavitev na letošnji Internautici.

ELAN GT5 - JADRANSKA PREMIERA

Lansko jesen je podjetje Elan iz Begunj v Parizu predstavilo prvo težko pričakovano performance jadrnico GT serije. Prva izdelana iz serije GT, jadrnica GT5, meri 12,81 metrov in je naslednica Elanovih jadrnic S5. Serijo GT odlikujejo najboljše oblikovalske in gradbene izkušnje, ki jih poznamo od do sedaj nagrajenih Elanovih plovil. Jadrnica GT5 je zasnovana tako, da jo lahko upravlja tudi manjša posadka. Nadzor nad plovilom je mogoč s položaja krmarja v kokpitu, kar omogoča večjo varnost posadke med plovbo. Velik in prostoren kokpit ter kopalna ploščad sta namenjena sproščenim morskim užitkom. Ravna linija palube omogoča hiter in varen prehod naprej, kjer so postavljene velike blazine namenjene sončenju. Podpalubni prostor je edinstven v razredu performance plovil. Elanova oblikovalska ekipa je zasnovala postavitev salona z ladijsko kuhinjo v sprednjem delu, kar zagotavlja optimalno izkoriščenost prostora v plovilu.

Ladijska kuhinja v sprednjem delu plovila ponuja več prostora za shranjevanje opreme. Plovilo odlikuje veliko svetlobe, zračen in prostoren dnevni prostor ter stojna višina preko 2 metrov. GT5 je na voljo z dvema ali tremi kabinami in eno kopalnico z ločeno prho ter možnostjo druge kopalnice z WC-jem spredaj ob lastniški kabini.

 

CRANCHI E 52 F in CRANCHI E 52 S - JADRANSKI PREMIERI

Legendarna italijanska ladjedelnica CRANCHI bo na Internautici pripravila kar dve zanimivi premieri motornih jaht iz novega razreda Evolution / Evoluzione, E 52 F in 52 S. 
Razvoj je torej karta, na katero stavijo pri proizvajalcu, ki ima eno najdaljših tradicij neprekinjenega obstoja med italijanskimi proizvajalci in znova preseneča z izvirnostjo in inovativnostjo svojih plovil. 
Jahti vrste E 52 F in S - Evoluzione sta nastali kot plod uspešnega sodelovanja s svetovno znanim Italijanskim oblikovalcem Christianom Grande, ki je uspel zasnovati mnogo novih oblikovnih in praktičnih rešitev na plovilu, ki je že pregovorno izdelano po najvišjih kakovostnih merilih.
O tem, da CRANCHI zagotavlja najvišje standarde varnosti in kakovosti plovbe in seveda udobja pa obiskovalcem Internautice seveda ni potrebno posebej razlagati, saj si vsako leto lahko ogledajo široko paleto različnih modelov in jih tudi preizkusijo. 
Letos bo CRANCHI v sodelovanju s svojim predstavnikom Best Boats Yachting predstavil kar osem različnih novih modelov motornih plovil.

BAVARIA CRUISER 34 - JADRANSKA PREMIERA

Bavaria bo v sodelovanju s podjetjem T.T.Y. predstavila nov koncept jadrnic vrste Cruiser, tokrat najmanjšo Cruiser 34, kar bo tudi jadranska premiera tega plovila. Z dolžino pod 10m, tremi kabinami in dvema krmilnima kolesoma, ponuja ta jadrnica veliko več, kot so bili uporabniki vajeni do sedaj. Škota glavnega jadra je iz kokpita prestavljena pred sprayhood, ob mnogih drobnih izboljšavah je tudi kokpit popolnoma prenovljen in ergonomsko še prijaznejši do jadralca. Privlačna cena te moderne jadrnice in nizki vzdrževalni stroški zaradi dolžine pod 10m bodo zagotovo dober motiv za marsikoga, ki razmišlja o nakupu plovila take vrste.

EXPLORER 58 PILOT HOUSE - JADRANSKA PREMIERA

Norveško podjetje W-YACHT, uradni zastopnik za Explorer Motor Yachts, bo predstavilo jadransko novost, polizpodrivno, sodobno oblikovano 18 metersko motorno jahto Explorer 58 Pilot House plovilo, ki ponuja visoko zmogljivost, veličastno razkošje in veliko prostora za zabavo. Polizpodrivni tip trupa zagotavlja plovilu izjemno stabilnost in zmanjšano porabo goriva. Twin turbo dizelska motorja omogočata zagon hitrosti kadar je to potrebno ali pa učinkovito gospodarjanje z gorivom, ko si preprosto želite sproščeno opazovati svet okoli vas.

 

PRINCESS 49 - JADRANSKA PREMIERA

Princess Yachts Adriatic bo na Internautici 2017 ponosno premierno predstavili imenitno motorno jahto Princess 49. Plovilo uporablja najnovejši Volvo-Penta IPS pogonski sistem, ki je integriran v sodoben, modificiran, izrazito globok V-trup, kar med drugim zagotavlja prijetno plovbo in okretnost. Družabno zasnovan fly bridge ponuja veliko uporabnega prostora za čas med plovbo in seveda predvsem ko je plovilo v mirovanju. Blagovna znamka Princess zagotavlja visoke Britanske standarde kakovosti oblikovanja in izgradnje plovil, notranjost pa nudi vse udobje, ki ga pri jahti te kakovosti uporabnik pričakuje.

 
 

TEMPEST 570 - JADRANSKA PREMIERA

Vrtinc Navtika, slovenski predstavnik italijanskega proizvajalca športnih plovil, Cantiere Capelli bo premierno predstavil plovilo Tempest 570. Gre za okreten in sodobno oblikovan športni gumenjak, ki ima zelo praktično urejen prostor za navigacijo in ponuja veliko možnosti za hrambo opreme in prtljage. Poleg bogate standardne opreme je na voljo različna dodatna oprema plovila, ki bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne uporabnike.

 

WALKER BAY LUKSUZEN TENDER - JADRANSKA PREMIERA

Podjetje STAL MAR d.o.o. bo na Internautici prvič predstavilo luksuzne tenderje Walker Bay. Uporabnike bodo zagotovo prepričali s svojim elegantnim stilom, Odlikuje jih širok trup, ki zagotavlja čvrstost in funkcionalnost. Posebnost Walker Bay tenderjev je skrbno oblikovanje vseh podrobnosti in doseganje odličnih plovnih lastnosti tudi pri visokih hitrostih.

 
 

Priznanje za dolgoletno uspešno in kakovostno delo potrjuje tudi najvišji, platinasti status članstva v mednarodni zvezi največjih svetovnih navtičnih sejmov, IFBSO.

 

HYUNDAI IONIQ - URADNO VOZILO INTERNAUTICE 2017

Novi Hyundai IONIQ je prvi avtomobil na svetu z enako karoserijo za hibridni, priključno hibridni in povsem električni pogonski sklop. IONIQ odlikujejo brezkompromisne vozne lastnosti, izjemen dizajn, celovit varnostni sistem in je najboljše jamstvo za sproščeno vožnjo. Vozne zmogljivosti IONIQ-a so med najboljšimi v segmentu. Vodljivost in vzmetenje, ob sočasnem učinkovitem dušenju hrupa in tresljajev so uravnani za najzahtevnejše voznike. Odzivnost in natančnost volana je pri vseh IONIQ-ih na najvišji ravni. Dizajn IONIQ-a se ne odraža le v privlačni silhueti, marveč tudi v prostorni notranjosti in prtljažniku. Oblika vozila zagotavlja najboljši aerodinamični koeficient (Cd 0,24) v razredu. Električni motor IONIQ hibrida doseže največjo moč 32 kW (43,5 KM) in največji navor 170 Nm. V kombinaciji z 1,6-litrskim motorjem GDI doseže IONIQ hibrid največjo sistemsko moč 103,6 kW (141 KM) in največji sistemski navor 265 Nm. Ob največji hitrosti 185 km/h, znaša povprečna poraba goriva 3,4 l/100 km, povprečni izpust CO2 pa le 79 g/km. Električni motor IONIQ hibrida omogoča vožnjo izključno na električni pogon vse tja do hitrosti 120 km/h. Ena ključnih značilnosti tega vozila je inovativna uporaba recikliranih, oziroma do okolju prijaznih materialov. Notranje obloge vrat so izdelane iz naravne plastike, kombinirane z lesnim in vulkanskimi prahom. Po izgledu in na dotik so povsem enake kakovosti, kot običajni materiali za te dele notranjosti. Ob petletni garanciji brez omejitve prevoženih kilometrov za celotno vozilo pa velja še posebna, Hyunaijeva 8-letna garancija, oziroma garancija do 200.000 prevoženih kilometrov za visokonapetostno baterijo. IONIQ vozilo si lahko ogledate na letošnji Internautici med 4. in 7. majem, v Marini Portorož.

 

S-BIKES - URADNO KOLO INTERNAUTICE 2017

S-BIKES je blagovna znamka podjetja Špan d.o.o. Je koncept sodobne električne mobilnosti. Spreminja trende mobilnosti in odgovarja na potrebe današnjega časa. Uradno kolo Internautice združuje prednosti zložljivega kolesa z električnim kolesom. Omogoča doseg do kar 65 km z enim samim polnjenjem. Po zaslugi zložljivega okvirja pa zavzame izjemno malo prostora.

 

VZAJEMCI SKUPINA - POKROVITELJ INTERNAUTICE 2017

VZAJEMCI SKUPINA je vodilna finančno svetovalna skupina na slovenskem trgu, krovno podjetje Vzajemci pa edino slovensko podjetje, uvrščeno med sto najboljših evropskih družb za investicijsko svetovanje, po izboru britanske revije Citywire Global. V več kot 16 letih delovanja so Vzajemci več kot 20 tisoč strankam nudili celovit finančni servis: od vzajemnih skladov domačih in tujih upravljalcev do široke palete zavarovanj ter bančnih produktov. Investicijska javnost pod blagovno znamko Vzajemci prepozna predvsem spletno stran Vzajemci.com, ki je že od leta 2001 najbolj obiskana slovenska spletna stran za vlagatelje v investicijske sklade.

 

DRUŽABNI DOGODKI

INTERNUTICA zagotavlja pestre in zabavne družabne dogodke, zanimive razstave, številne premierne predstavitve novih ter energetsko učinkovito zasnovanih plovil in projektov, okolju prijaznih, trajnostnih in gradbeno učinkovitih tehnologij, inovativnih pogonskih in hibridnih sistemov, ki zmanjšujejo porabo goriva in emisij. Vsako leto se v času INTERNAUTICE v Piranu srečujejo ljubitelji in lastniki starodobnih plovil, kar daje prireditvi še poseben poudarek.

 

SUP PRVENSTVO SLOVENIJE 2017

V sklopu športnih prireditev Internautice 2017 bo organizirano SUP prvenstvo Slovenije, ki bo potekalo v soboto, 6. maja ob Portoroški obali. Čeprav bo vrhunec tega športnega dogodka 16 kilometrov dolga dirka, bo “SUP dan” na Internautici ponujal veliko več kot samo dirko za strokovnjake. Vsi, ki so si kdaj želeli sodelovati na SUP dirki, se bodo lahko udeležili krajših dirk odprtega prvenstva, kot sta MASTER in KAHUNA. Tisti, ki pa si bodo želeli preizkusiti SUP deske bodo to lahko storili na sejmu pri nekaterih ponudnikih le teh. Podrobnejše informacije in razpis vseh tekmovanj so na voljo na spletni strani: http://www.internautica.net/

 

RAZSTAVNE POVRŠINE

Razstavni prostori Internautice se raztezajo na 35.000 m2 in obsegajo pokrite razstavne prostore (3 paviljone), zunanje razstavne prostore (4 platoje) in poseben predel ob obali rezerviran za šotore velikosti 4x4 m ter približno 300 razstavnih prostorov v morju (privez). Prijetno pomladno vreme v času sejma tradicionalno privabi številne obiskovalce tako iz Slovenije, kot tudi iz Italije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Češke, Slovaške, Madžarske, Rusije in drugih evropskih držav.

 

POMEMBNE INFORMACIJE

Internautica, Mednarodna razstava navtike

Marina Portorož, Cesta solinarjev 8, Portorož - Slovenija

4. – 7. maj 2017

Četrtek 4. maja od 11.00 do 19:00 ure

Petek 5. maja od 10:00 do 19:00 ure

Sobota 6. maja od 10.00 do 21:00 ure

Nedelja 7. maja od 10.00 do 18:00 ure

Vstopnine

Odrasli: 12 EUR

Upokojenci: 8 EUR / vstop možen le ob predložitvi veljavnega dokumenta, ki potrjuje istovetnost.

Učenci, dijaki in študentje: 8 EUR / vstop možen le ob predložitvi veljavnega dokumenta, ki potrjuje istovetnost.

Otroci do 8. leta starosti, invalidi z enim spremljevalcem: prost vstop / vstop je možen le ob predložitvi veljavnega dokumenta, ki potrjuje istovetnost.

Družinska vstopnica:

(Največ 2 odrasli osebi z do štirimi otroki, do 14. leta starosti): 18 EUR

Organizirane skupine: 8 EUR / osebo

Organizirane skupine osnovnih in srednjih šol:6 EUR / osebo

POSEBNA AKCIJA: Na dan otvoritve (četrtek 4. maja 2017) cena vstopnice za vse obiskovalce 8 EUR!

* CENA VSTOPNIC V PREDPRODAJI: Odrasli: 10 EUR / Upokojenci: 8 EUR / NAKUP

 

350 razstavljavcev iz Evrope

Več kot 1000 najpomembnejših navtičnih blagovnih znamk

Več kot 200 novih plovil. Jadranske in svetovne premiere. Testne vožnje

Več kot 20.000 obiskovalcev - ljubiteljev morja, pomorskih strokovnjakov in navdušencev

 

Več kot 35.000 m2 notranjih in zunanjih razstavnih površin

 
 

JADRANSKO PLOVILO LETA

V letu 2017 se nadaljuje izbor plovil za nagrado Jadransko plovilo leta, pri katerem sodeluje Internautica z mednarodno žirijo navtičnih strokovnjakov iz Slovenije, Italije, Hrvaške Srbije in Črne Gore. V konkurenci sodelujejo motorna plovila in jadrnice ter športna plovila, izdelana in predstavljena v zadnjem letu. Žirija vsako leto posebej nagradi tista, ki imajo poudarjeno jadransko noto, kar pomeni, da je njihova uporabnost prilagojena razmeram in zahtevam na Jadranu in projekte, ki so posvečeni zaščiti in ohranjanju okolja.

 

ZELENA AVENIJA

Dvaindvajseta INTERNAUTICA bo ponovno vsebinsko naravnana k predstavitvi inovativnih tehnologij prihodnosti, ki dvigujejo posameznikovo ekološko ozaveščenost in ga spodbujajo k uporabi energije iz obnovljivih virov ali hibridnih sistemov z zmanjšano porabo goriva in emisij. V okviru projekta Zelena Avenija 2017 bodo ponovno predstavljeni zanimivi dosežki iz področja tako imenovane zelene mobilnosti..

 

Vljudno Vas vabimo, da se nam pridružite na 22. Mednarodni razstavi navtike, Internautica.

Svoje želje in predloge nam posredujte čim prej in si tako zagotovite najboljši prostor in cenovno ugodne pogoje za predstavitev svojih programov, blagovnih znamk ali storitev.

Za vsa dodatna vprašanja smo Vam z veseljem na voljo!

Za več informacij obiščite spletno stran: www.internautica.net

Za več fotografij obiščite spletno stran: Internautica dropbox

 

KONTAKT

Tel: + 386 1 565 51 26    Fax: + 386 1 565 50 76
 
Daniela Mate Krilič
e-mail: daniela.krilic@internautica.net

Klavdija Binter
e-mail: klavdija.binter@internautica.net