Fiart 52 je najnovejša motorna jahta iz neapeljske ladjedelnice Fiart.

Italijanski brezčasen design je značilnost ladjedelnice Fiart iz Neaplja. Njihova plovila so izdelana izjemno kvalitetno in so prilagojena navtikom, ki preživijo veliko časa na krovu.

Nova Fiart 52 motorna jahta je prva iz ladjedelnice, ki ima salon na krovu pod trdo streho in jo ga povsem zapremo z vseh strani. V celoti je obdan s steklenimi površinami, zaradi česar je zelo svetel. Trda streha ima velik premičen del in zagotavlja zračnost. Salon je tudi klimatiziran, zato bo lastnik lahko jahto uporabljal v vročih poletnih dneh in hladnejšim zimskih. Celotna posadka bo tako poleti lahko uživala na hladnem in suhem, pozimi pa na toplem in pred vetrom zaščitenem prostoru.

Pod krovom so tri spalnice z zakonskimi posteljami. Največja je v osrednjem delu plovila. Razprostira se po celotni širini plovila, ki znaša skoraj 4,5m. Postelja je v sredini okrog nje široki prehodi, ob straneh številne omarice in predali. Nekoliko manjša a s podobno razporeditvijo je kabina v premcu plovila. Tudi tretje kabina ima veliko zakonsko posteljo, je pa nekoliko bolj skromno odmerjena. Jahta ima dve kopalnici z ločenima tuš kabinama, ter prostorno kuhinjo.

Na krmi je velika sedežna garnitura, ki lahko sprejme do osem gostov. Za njo je velika sončna ploščad, pod njo pa garaža za pomožni čoln. Kopalna ploščad je hidravlična in jo lahko uporabljamo tudi za enostavno spuščanje pomožnega čolna v vodo.

Jahta v dolžino meri 17m, dolžina trupa pa znaša 15.7 m. V kabini in salonu so višine povsod vsaj 1,98 m. Rezervoar za gorivo ima kapaciteto 1800 l, za vodo pa sta na voljo dva rezervoarja, eden sprejme 470l , drugi pa 350l vode. Plovilo je registrirano za 16 oseb. Za pogon skrbita 2 Volvo Penta motorja D-8 IPS800, ki razvijeta po 600 KM.