Novost iz ladjedelnice Beneteau je Antares 9 OB, prava mala družinska jahta.

Novi Beneteau iz serije Antares v dolžino meri točno 9 m. Namenjen je družinskemu križarjenju in nudi obilo prostora tako na krovu kot pod njim. Trup je zgrajen z uporabo tehnologije Airstep®, ker zagotavlja mehko plovbo, zmanjšano porabo goriva in višjo hitrost plovbe.

Oznaka plovila nosi kratico OB (outboard), kar pomeni, da nanj namestimo izvenkrmne motorje. Namestimo lahko dva s največjo močjo 200 KM. Za udobno plovbo pa bodo zadostovali tudi šibkejši. Rezervoar za gorivo ima prostornino 600 l, kar je v tem razredu prava redkost. Velika količina goriva bo zmanjšala pogostost obiskov na bencinskih črpalkah in zagotovila dolg doseg plovila. Temu primerno so odmerili tudi rezervoar za vodo, ki lahko hrani 160 l vode.

Plovilo je široko 2,99 m. Pod krovom sta dve kabini. V premcu je lastniška kabina s široko dvojno posteljo, ki jo lahko enostavno spremenimo v dve ločeni postelji. Kopalnica je na desni strani, na levi pa vhod v krmno kabino. V njej je velika dvojna postelja ter omarice za shranjevanje.

Na krovu je prostoren premec s sončno ploščadjo, salon in krma s sedežno garnituro. V prednjem desnem delu salona je prostoren krmarski prostor na levi strani pa sedežna garnitura z mizo. Prostor je izkoriščen do popolnosti. Spremenimo ga lahko tako, da so sopotniki med plovbo obrnjeni naprej, ko pa smo na sidru, pa se klop lahko obrne in prostor postane jedilnica. Ko se zmrači, pa lahko spustimo mizo in nastane udobna postelja za dve osebi. Skupno lahko tako na plovilu brez težav prespi šest oseb. Odlično je izkoriščen tudi krmni prostor. Na desni strani je prehod med krmo in kopalno ploščadjo v levem delu pa je sedežna garnitura v obliki črke U. Salon plovila ima 360 stopinjski panoramski pogled. Salon je zato vedno svetel in okna zagotavljajo zračnost prostora.

Novi Antares ima še eno posebnost. Krmar ima na desni strani krmarnice bočna drsna vrata, ki mu omogočajo enostaven in hitre dostop do premca ali krme plovila.

Novi Antares 9 OB bo kmalu na ogled v Sloveniji. Podrobno ga boste lahko spoznali in si ga ogledali pri slovenskem uvozniku za plovila Beneteau, As-Boats d.o.o., http://www.as-boats.si, +386 2 608 41 41, kjer se lahko dogovorite za ogled plovila.

Tehnične lastnosti:

  • Dolžina: 9,00 m
  • Širina: 2,99 m
  • Teža brez motorja: 3.776 kg
  • Največja moč: 400 KM (2 x 200 KM)
  • Gorivo: 600 L
  • Voda: 160 L
  • Kabine: 2 + salon
  • Ležišča: 4+2