Sirena Yachts, Lex Ocean d.o.o.

Z letošnjim letom na slovenski navtični trg prihaja nova blagovna znamka Sirena Yachts.

Slovensko podjetje Lex Ocean d.o.o. je postalo ekskluzivni zastopnik za plovila znamke Sirena Yachts. Plovila ladjedelnice Sirena Marine zastopajo tudi na Hrvaškem in v Črni gori. Podjetje Lex Ocean d.o.o. se lahko pohvali z več kot 20-letnimi izkušnjami na področju navtike. Poleg prodaje plovil zagotavljajo tudi servisne storitve in vzdrževanje plovil. So izkušeni v pripravi plovil za daljše plovbe po celotnem območju Sredozemlja.

Sirena Yachts

Sirena Yacht so jahte, ki so zgrajene v turški ladjedelnici Sirena Marine. Znani so po vrhunski kakovosti, zato so po svetu že poznani kot graditelj jaht za svetovno znane znamke. V njihovem prodajnem programu so štirje modeli jaht dolžine med 18 in 27 m. Najmanjša med njimi je Sirena 58, ki jo odlikuje izjemno dobro oblikovan podvodni del trupa, ki zagotavlja odlične plovne lastnosti pri nizkih, srednjih in visokih hitrostih plovbe, ko jahta izglisira. Zaradi izjemno skrbnega načrtovanja ima največji notranji volumen, ki zagotavlja več prostora kot plovila, ki v dolžino merijo nekaj metrov več. Jahta je na voljo v standardni različici z dvignjenim komandnim mostom ali kot coupe, brez njega. Nekoliko večja je sestra Sirena 64, 21 m dolga motorna jahta, ki ponuja vse razkošje na krovu. Na voljo je v dvo- ali trikabinski različici z dodatno kabino za posadko. Jahta je namenjena daljšim križarjenjem in je sposobna pri optimalni potovalni hitrosti z enim rezervoarjem goriva prepluti kar 1200 nmi.

Največja jahta izdelana v ladjedelnici Sirena Marine je Sirena 88. V dolžino meri nekaj manj kot 27 m in ponuja prav vse razkošje na krovu. Na voljo je v sedem- ali šestkabinski različici. Na krovu lahko udobno premoči 13 ali pa 11 oseb, odvisno od izbrane različice. Jasno je, da se velika lepotica spogleduje s plovbo po celotnem Sredozemlju. Pri potovalni hitrosti je sposobna prepluti 1200 nmi, preden se bo treba ustaviti na bencinski črpalki. Kljub izjemni velikosti je sposobna pluti z največjo hitrostjo kar 25 vozlov. Zaradi velikega števila sob je izjemno primerna tudi za čarter tako v Jadranu, grških in turških morjih, po sredozemskih otokih in seveda na Azurno obalo.

Več informacij o plovilih Sirena pri Lex Ocean d.o.o.

Sirena Yachts, Lex Ocean d.o.o.