Sirena 64, motorna jahta, Lex ocean

Sirena 64 ima prav tisto, kar so imele sirene v grški mitologiji – lepoto in očarljivost, s katero razvaja morjeplovce.

Zunanjost

Sireno 64 sta oblikovala dva izmed najboljših studiev v svetu navtičnega oblikovanja: Frers Naval Architecture & Engineering je zaslužen za arhitekturo in zunanji dizajn, Spadolini Design Studio pa za notranji dizajn. Posebna pozornost je bila namenjena obliki trupa, saj je bil cilj turške ladjedelnice Sirena Yachts, oblikovati plovilo, ki je sposobno tako ekonomičnega križarjenja na daljše relacije kot športne hitrosti. Rezultat posebnih, obliki trupa posvečenih raziskav, je inovativni trup v obliki kanuja, ki ob majhnem uporu omogoča neomejeno glisiranje pri visoki hitrosti in polizpodrivno plovbo ob izredno nizki porabi goriva. Pri hitrosti 10 vozlov je poraba zgolj 38 litrov na uro, kar omogoča avtonomijo 1200 navtičnih milj. Pri potovalni hitrosti 16 vozlov je poraba 130 litrov na uro. Največja hitrost, ki jo lahko doseže je 28 vozlov.

Notranjost

Sirena 64, motorna jahta, Lex ocean

Sirena 64 je na voljo v različici s tremi ali s štirimi kabinami, kar pomeni 6 ali 8 postelj, velikim salonom in obsežnimi površinami za druženje, počitek ali sončenje na palubi ter zgornjem mostu. V slogu superjaht Sirena 64 navdušuje z masažno kadjo, notranjostjo v italijanskem usnju, izobilju naravne svetlobe po zaslugi steklenih oken od tal do stropa, štirimi kopalnicami (ter dodatno kopalnico za posadko) in še bi lahko naštevali. Salon ima jedilnico s šestimi sedeži nasproti polzaprte kuhinje. Steklena plošča na hrbtni strani ločuje kuhinjo od dvojnih kavčev v dnevnem prostoru, odstranljiva matirana plošča na notranji strani pa lahko skrije kuhinjo.

Spodnje krmilo se nahaja pred kuhinjo. Dvojni sedež ob krmilu z mini mizo omogoča skiperju spremljevalca. Flybridge se razteza čez stranske palube in zagotavlja senco oknom salona in kabin. Paluba flybridgea z velikim kavčem in mizo ter ležalnimi površinami desno od krmila nudi še prostor za ležalnike, umivalnik, žar in hladilnik.

Oprema

Sireno 64 je opremljena s parom dizelskih motorjev Volvo D13 z 900 ali 1000 konjskimi močmi. Lahko je opremljena tudi z žiroskopskim stabilizatorjem, kar ponuja nadpovprečno udobje bivanja tako med plovbo, kot na privezu ali med sidranjem. Rezervoarja za 5000 litrov goriva in 1400 litrov sanitarne vode Sireni 64 omogočata križarjenja na dolge razdalje, po ekonomičnosti porabe goriva pa za 20 odstotkov presega konkurenco.

Več informacij lahko dobiti pri zastopniku za Slovenijo Lex ocean, d. o. o.

Fotogalerija