Poljsko podjetje Sunreef Yachts, ki je specializirano za izdelavo večtrupnih plovil, je napovedalo, da bodo zgradili največji do sedaj zgrajen električni katamaran z oznako Sunreef 43M Eco.

Prvi katamaran 43M Eco je bil uspešno prodan. Ideja velikega katamarana, ki bo plul s pomočjo obnovljivih virov energije, je navdušil Tima Quinlana iz podjetja Ocean Independance, ki ponuja luksuzno preživljanje počitnic z veliko mero zasebnosti.

Sunreef 43M Eco bo prekrit s solarnimi paneli, ki bodo zagotavljali električno energijo za vse porabnike na plovilu ter pogon električnih motorjev. Opremljen bo s sistemom hidro-regeneracije, ki bo s pomočjo električnih motorjev med jadranjem polnila zalogovnike električne energije. Plovba bo povsem brez izpustov toplogrednih plinov. Sistem naj bi zagotavljal tako imenovani neskončni domet.

Pri Sunreef Yachts pravijo, da je največja posebnost katamarana ogromna oceanska terasa na krmi plovila, ki povezuje kopalno ploščad in stranske balkone, ki nastanejo s spuščanjem krmnih delov boka plovila na nivo kopalne ploščadi.

Plovilo v dolžino meri 140 čevljev oziroma 43 metrov. Na krovu bo prostor za namestitev 12 gostov. Lastniška kabina se bo razprostirala preko celotne širine plovila in zagotavljala panoramske poglede. Opremljena bo tudi z bazenom, zasebno teraso na premcu in lastnim zasebnim vhodom.