Iron Boats, As Boats

Švedsko podjetje Iron Boats prihaja v Slovenijo. Njihova plovila bodo na voljo pri slovenskem zastopniku As Boats, d. o. o., iz Frama.

Ladjedelnica Iron Boats iz Göteborga gradi edinstvena plovila. Na prvi pogled so zelo podobni modernim vojaškim ladjam, imajo izjemno karizmo in bodo nedvomno pritegnila številne poglede v pristaniščih. Plovila sta oblikovala brata Lars in Henrik Peterson v sodelovanju z oblikovalskim studiem Mennerfelt Design, ki se lahko pohvali s številnimi oblikovalskimi nagradami, več kot 100 zaključenimi navtičnimi projekti in več kot 16 naslovi svetovnih prvakov v razredu dirkalnih čolnov. Danes so po svetu poznani po edinstvenem oblikovanju, inovativnih rešitvah in izjemno varčnih trupih, ki zagotavljajo visoke hitrosti plovbe in majhno porabo goriva. V oblikovanje plovil so vkomponirali vse svoje dirkaške izkušnje. Plovba s plovili Iron je zato izjemno udobna in varna, plovila pa so izjemno vodljiva tudi v razburkanem morju.

Iron Boats trenutno ponuja štiri modele plovil z dolžinami od 6,5 pa do 8,3 m dolžine. Vse bomo takoj prepoznali po značilnih visokih bokih z bokobranom, ki se razteza čez celotno dolžino plovila in nizko silhueto. Svojo dirkaško dediščino pa bodo prikazali že na prvi plovbi. Prav vsi lahko dosežejo vratolomne hitrosti plovbe več kot 50 vozlov, največji, Iron 827 pa celo preseže hitrosti 60 vozlov.

Plovila Iron Boats so že na voljo pri slovenskemu zastopniku As-boats d.o.o.; tel. (02) 608 41 41.

Iron Boats, As Boats