Ranieri NEXT 285 LX

Zakaj ne bi po morju pluli s stilom, ki bo vabil poglede mimoidočih? V Moto-Nautiki, ki je zastopnik za plovila Ranieri International lahko namreč naročite 8,5 metrov dolgo in 3 metre široko luksuzno plovilo Ranieri NEXT 285 LX pri čemer LX pomeni »Extra-Luxury«. Ranieri cilja na to, da se luksuz izraža tudi na tehnološkem področju, ter da to kar ponuja 285 LX, lahko ponudi samo par plovil v tem rangu velikosti.

Trup, okrašen z elegantno in podolgovato črno zasteklitvijo s tremi odprtinami na vsaki strani, se precej izrazito razvija v višino, zaradi česar ponovno mislimo, da je bivalnost pod palubo izjemna. Dolžina 8,5 metrov in širina skoraj 3 metrov je več kot dovolj, da potniki hitro spoznajo, da to ni navaden »Sundeck« model, ampak plovilo z izjemnim in prostornim udobjem, dizajnirano tako da komfortnost ne ponuja samo zunaj, temveč tudi pod palubo, kjer se nahaja prostor za spanje in sprostitev ter wc z kopalnico. Podpalubje pa sestavljata dve ločeni kabini, ki lahko sprejmeta do 4 osebe.

Na palubi je odličen izkoristek prostora za druženje v zadnjem delu, kjer zraven fiksne sedežne klopi lahko pridobimo dodatne sedeže z zložljivimi sedišči levo in desno ter v sedežni konzoli, ki jih enostavno zložimo v stranice čolna. Na ta način dobimo sedežne prostore iz vseh 4 strani mize . Velik in prijeten dnevni prostor sprejme 6 do 7 oseb. V popolnem udobju, opremljen z zložljivo električno mizo, ki se z nastavitvijo na isto višino krmnega kavča in tremi vrtljivimi sedeži (dva ob straneh in eden pod zunanjo kuhinjsko nišo) spremeni v edinstveno sončno teraso. Zraven komfortnega zadnjega dela ima priročno kuhinjo v sedežni konzoli z umivalnikom in štedilnikom. Hladilnik je smiselno nameščen iz sprednje strani, da ne moti obiskovalcev okoli mize in do popolnosti zapolni sedežno konzolo.

Krmilna konzola je opremljena z dvema pravilno nagnjenima in odlično čitljivima zaslonoma, zaščitena z velikim vetrobranskim steklom, katerega rob predstavlja robusten ročaj iz nerjavečega jekla. Dvojni pilotski sedež se razteza in je še bolj udoben zaradi stopnice, nameščene pod pilotsko kabino, kjer lahko pilot počiva med vožnjo.

Premčna paluba, katere obseg je omejen s sijočim držajem iz nerjavečega jekla, ki ščiti stranske palube, vsebuje ogromno sončno palubo z naslonom za hrbet, nameščenim pred voznikovim mestom. Sprednji sundeck je tako izkoriščen do zadnjega cm, kar pomeni da nam nudi udobje »kot pri velikih«. Tla so v celoti prekrita s tikovino Eva, ki je lepa na pogled, mehka za hojo, enostavna za čiščenje in odporna na sončno vročino.

Notranjost: veliko prostora tudi po višini

Z odpiranjem drsne lopute s temnim steklom se spustimo na spodnjo palubo, ki ne razblini pričakovanj, ki jih predlaga širina trupa. Kabina s prefinjenim dizajnom je res prostorna in z dobrim prostorom za glavo, tako da nam sploh ni treba upogniti hrbta, da bi stali v jedilnici.

Glavno kabino, v kateri prevladuje zakonska postelja je, zahvaljujoč osrednji ročno dvižni mizi, mogoče spremeniti v dnevni prostor.

Stranišče, ki se nahaja na desni strani, je enako veliko, opremljeno z WC-jem in ličnim umivalnikom. VIP kabina je nameščena tik za dostopnimi stopnicami. V primerjavi z Next 240 SH je ta kabina višinsko bolj prostorna in lahko sprejme goste v popolnem udobju.

Plovnost: hitrost in odzivnost ob popolni varnosti

Ranieri Next 285 LX je med 2.500 in 3.000 vrtljaji na minuto že v ravnini z morjem. Krmilo je odzivno, preglednost odlična, saj se tudi v fazi »vzleta« premec ne dvigne, ampak teži k temu, da ostane v vodoravni osi. Trup Ranieri Next 285 LX nežno drsi po vodni gladini, zato plovilo že pri 4.500 vrt/min preseže 36 vozlov ob urni porabi okoli 103 litre. Vendar to ne pomeni, da izgubljamo nadzor nad čolnom: čeprav je trup precej visok, ne drsi in bolj ko pospešujemo, bolj ostaja prilepljen na vodno gladino: to je le športen, zmogljiv in stabilen trup, ki zagotavlja varnost in trdnost. Val pri 30 vozlih plovilo prečka brez sunkov. Kokpit ostane popolnoma suh.

Pogon je možen samo z zunajkrmnim motorjem, oz. večimi – z maksimalno močjo 600 konjskih moči.

Vsi detajli so izpiljeni do potankosti, kar je za Ranieri International sedaj že stalnica, saj z vsakim modelom presežejo naša pričakovanja.

Ranieri NEXT 285 LX je rezultat nenehnega truda, ki ga Ranieri International vlaga v poglobljeno študijo najsodobnejših materialov in najnaprednejših proizvodnih tehnik v kombinaciji z izpopolnjenim dizajnom in izpopolnjenim slogom. Končni rezultata? Eleganca, komfortnost in odlična zmogljivost.

Več informacij

Več informacij prejmete pri distributerju za Slovenski in Hrvaški trg: Moto-Nautika d.o.o., , 00386 2 629 04 00 ali 031 300 205 ali prodaja@moto-nautika.com