Saxdor 400

Finska ladjedelnica Saxdor je najavila nov model plovila Saxdor 400.

Z ladjedelnico Saxdor smo se spoznali ob predstavitvi plovila Saxdor 200, ki je pritegnil pozornost navtikov tako v Sloveniji, kot na celotnem svetu. Izjemno hitra in stabilna plovila, ki jih je oblikoval večkrat nagrajeni oblikovalec Sakari Mattila v sodelovanju z bratoma Jakopin (J&J design).

V letih 2020 in 2021 so trgu predstavili večje modele 270 GTO, 320 GTO, 320 GTR, v letošnjem pa bo trg ugledal največji predstavnik te ladjedelnice 400 GT.

Saxdor 400 GT je po navedbah ladjedelnice, nekaj, česar še nismo videli do sedaj. Ne glede na to ali plujete po vročem soncu v okolici Miamia ali pa v viharju na Norveškem, bo 400 GT prava izbira plovila.

VAŠ ZASEBNI OTOK

Saxdor 400 je standardno opremljen z ogromnima terasama, ki odpreta skoraj polovico dolžine čolna. Na sidru postane Saxdor 400 vaš zasebni otok, zasnovan za udobno preživljanje časa na plovilu, za kar sta zaslužni prej omenjeni terasi in pa izredno prostorna in zračna kabina. Po zaslugi prednjih, zadnjih in stranskih vrat ter stranskih oken in odpirajoče se strehe se Saxdor 400 v vročih poletnih dneh lahko prelevi v odprt čoln.

IZVEDBA

Gradnja z uporabo vakuumske infuzije naredi Saxdorja 400 lahkega in še močnejšega. Podaljšana verzija dvostopničastega trupa poznanega iz modela 320 zagotavlja izjemne plovne lastnosti, zelo nizko porabo goriva in visoke potovalne hitrosti. Serijsko opremljen čoln z  dvema zunajkrmnima motorjema Mercury V8 s po 300 konji udobno pluje s hitrostmi do 40 vozlov. Z dvema Veradoma V10 s po 400 konji pa postane čoln športen in zelo hiter –  največja hitrost več kot 50 vozlov.

UDOBJE KABINE

Lastniška kabina je nameščena v premcu čolna, je prostorna, svetla in zračna, s stojno višino več kot 180 cm. Kopalnica s straniščem in tušem je ločena. Vstop v otroško kabino se skriva pod stopnicami ki vodijo iz kokpita v sprednjo kabino. Srednja kabina z zakonsko posteljo je dostopna prek lopute v nadkabini ali pa iz krme. Po potrebi se lahko naredi ležišče še v nadkabni tako da lahko na čolnu udobno prenočuje do 8 ljudi.

VELIK BIVALNI PROSTOR

Nadkabina se razteza po celotne širini čolna, s tem se močno poveča notranji bivalni prostor z dostopom do premca  skozi vrata na sprednjem koncu kabine. Obe strani nadkabine se popolnoma odpreta, da omogočita neposreden dostop do stranskih teras.

Model bodo predstavili javnosti v jeseni letošnjega leta, na salonu plovil v Cannesu, za nakup pa bo na voljo v letu 2024. Plovilo bo na voljo le pri izbranih zastopnikih v omejenih količinah.

V Sloveniji plovila Saxdor zastopa Vrtinc Navtika. Za več informacij o novincu lahko pokličete na:  +386 41 699 325.