Beneteau 37.1, Burin Boats

Francoska ladjedelnica Beneteau je predstavila nov model jadrnice z oznako 37.1. Prvič bo predstavljena na salonu plovil v Cannesu.

V nov model plovila 37.1 so vgrajene številne inovacije sedmih generacij potovalnih jadrnic Oceanis. Je že osmi model iz te linije, ki je bil izdelan od leta 2017 in zagotavlja trajnostno, okolju prijazno jadranje. Za navtično oblikovanje je poskrbel Marc Lombard, notranjost pa je zasnoval studio Nauta Design.

Zunanjost

Zunanjost plovila je zelo odprta. Oblikovali so jo podobno kot na predhodnih modelih Oceanis 30.1 in Oceanis 34.1. Dve krmilni kolesi sta postavljeni ob bok plovila, kar zagotavlja enostavne prehode med krmo plovila, premcem in podpalubjem. Za enostavno jadranje z majhnimi posadkami, so vse vrvi za upravljanje jader, speljane do dveh vitlov na krmi plovila. V prednjem delu krme so ostale le dvižnice. Instrumenti vključno z 7-palčnim zaslonom in kontrole motorja so nameščene pred desnim krmilnim kolesom.

Širok trup, tekoče linije nad in pod vodno gladino zagotavljajo višjo hitrost plovbe in stabilnost plovila. Izboljšana je togost trupa, zmanjšana teža in povečan volumen notranjosti.

Notranjost

Oceanis 37.1 se lahko pohvali z izjemno prostorno notranjostjo, ki je primerljiva s plovili, ki so tudi do 1 m daljša. Salon je zamaknjen v levi bok, vzdolžna kuhinja je na desni. Za mizo je dovolj prostora za udobno namestitev šestih oseb ali prenočevanje dveh.

Prednja kabina ima v boku integrirani dve vzdolžni okni, skozi kateri je enkraten pogled na obzorje. V verziji z dvema kopalnicama je postelja pomaknjena v desni bok, pri različici z eno kopalnico pa je nameščena sredinsko.

Dve različici jader

37.1 je na voljo s samodejnim prednjim jadrom (jib) oziroma z genovo in kvadratnim vrhom glavnega jadra.

Dve različici pogona

Jadrnica je na voljo z dieselskim motorjem moči do 40 kW ali pa z električnim pogonom moči 12 kW in baterijo s kapaciteto 10 kWh.

Napredna tehnologija

Mobilna aplikacija Seanapps omogoča nadzor številnih funkcij plovila kar preko telefona. Spremljate lahko polnjenje in praznjenje baterij, količino tekočin v rezervoarju za vodo ali gorivo, kdaj bo treba izvajati servise na plovilu in drugo.

 

Tehnične specifikacije

Dolžina čez vse: 11,93 m Ugrez (min): 1,63 m
Širina: 3,92 m Ugrez (max): 2,1 m
Teža plovil: 6864 kg Rezervoar goriva: 130 l
Višina nad vodno linijo: 16,6 m Rezervoar vode: 355
Motor (max): 40 KM Certifikat: A8/B10/C10

 

Več informacij o plovilu pri slovenskem zastopniku Beneteau, Burin Boats, tel.: 00 386 40 322 422