Ranieri_Next_275

Sezona se počasi zaključuje, Ranieri International pa izkorišča priložnost in uradno predstavlja svoj najnovejši projekt - Ranieri Next 275 LX!

To je 8,2 metra dolgi cruiser iz Sundeck linije s palubo za sončenje - namenjen kot "ultraluksuzen" izdelek, kar nakazuje kratica LX. Plovilo, ki bo zmoglo maksimalnih 450 konjskih moči, bo predstavljeno javnosti na prvih sejmih plovil sezone 2023-2024. Medtem ko čakamo prva testiranja na vodi, si poglejmo, kaj že vemo o njem.

Ranieri NEXT 275 LX  - Zunanji del

Nova zasnova sončne palube, močno usklajena z družinskim občutkom v Ranierijevem razponu NEXT (ki zapolnjuje vrzel med Next 240 in Next 285 LX), nova 275 LX ponuja velike prostore glede na svojo velikost ter bogato opremljeno palubo za vikend izlete.

Takoj pri motorju na zunanjem delu plovila sta dve plavalni ploščadi, ki olajšujeta dostop na krov in spust v vodo, zahvaljujoč novi zasnovi celotnega odseka. Takoj za tem se razprostre kokpit, ki vključuje dvojno zložljivo sedežno naslonjalo, ki ga lahko s pomočjo mize neposredno pred njim preoblikujemo v sončno ležišče. Na slednji sta tudi dva zložljivi klopi, ki se skrivata ob boku in se gledata drug proti drugemu, medtem ko je tretja zložljiva klop locirana na pramenu, vgrajena v osrednjo konzolo, s čimer se dopolni okoli mize z vseh 4 strani. Rešitev s tremi zložljivimi sedeži je praktična, saj omogoča prosto gibanje po celotnem kokpitu.

Pred osrednjo sedežno konzolo, sta dva sedeža namenjena upravljanju plovila, krmilna kabina pa je prestavljena na desno stran, kar omogoča prost prehod v spodnje prostore, ki je na levi strani konzole, obdan z zaščitnim steklom. Sprednji del je v celoti namenjen sončni ploščadi, do katere lahko dostopate z obeh strani konzole.

Ranieri NEXT 275 LX - Notranjost

Če se osredotočimo na notranjost, prostori v NEXT 275 LX ne razočarajo, še posebej ob upoštevanju velikosti plovila. Pravzaprav je tukaj na voljo prostor, ki lahko sprejme do 4 osebe za nočitev in je razdeljen na dve ločeni območji med premcem in krmo. Prav tako pod palubo najdete ločeno kopalnico, opremljeno s pomivalnim koritom in straniščem.

Ranieri NEXT 275 LX – Gradnja in konstrukcija

Kot pri ostalih plovilih v razponu je 275 bila oblikovana in zgrajena po sistemu Fully - Developed Cockpit System s strani Ranieri International, konstrukcijskemu sistemu, ki poleg optimizacije proizvodnega procesa omogoča izdelavo ohišja v enem samem kalupu, vključno s palubo, kabinom, tehničnimi prostori, rezervoarji in predali.

Kar zadeva vodne linije 275 LX, pa je trup oblikovan po Ranierijevem sistemu H.I.S. (Hull Innovative System - Generation III), nato pa sestavljen po sistemu C.S.A. ali Cockpit Shock Absorber.

Tehnični podatki: 

  • Skupna dolžina (LOA): 8,20 m
  • Največja širina: 2,55 m
  • Moč: Najmanj 250 KM - Največ 450 KM
  • Rezervoar goriva: 390 litrov
  • Rezervoar za sladko vodo: 76 litrov
  • Število vkrcajajočih oseb: 9
  • Ležišča: 4
  • Kategorija: B-C

Za pripravo ponudbe in informacije so vam na voljo strokovno usposobljeni svetovalci preko emaila: info@moto-nautika.com, ali preko telefonske številke 00386 31 300 205.

IZKORISTITE UGODNOSTI ZA PREDNAROČILA 2024!

Kontakt: www.ranieri-international.si