Eolo je še ena izmed priljubljenih Sicilijanskih ladjedelnic, ki je našla svoje mesto tudi na Jadranu. V 47 letih delovanja so ugotovili, da trg zahteva kvalitetna plovila, ki se lahko pohvalijo s formulo 100% Made in Italy. S tem se lahko pohvali tudi model Eolo 730 Day, ki je odličen družinski gliser.

Eolo 730 Day je eleganten, moderen in udoben družinski gliser. Ima ogromno premčno ploščad z oknom, ki poskrbi za dnevno svetlobo v kabini in veliko blazino, ki zagotavlja udobno sončenje. Sestop s premca je na levi strani plovila, krmarjeva konzola je pomaknjena skrajno desno, v sredini pa je vhod v podpalubje. Krmarju je namenjena prostorna klop, na katero se lahko namesti še en sopotnik.

Krmni del plovila se lahko pohvali z izjemno inovativnostjo. Naslon klopi je nameščen centralno, na obeh straneh pa sta prehoda na krmo. Omogoča naslon dvema osebama, ki sta obrnjena v smeri plovbe, na njegovi hrbtni strani pa je ležišče. Če naslon klopi premaknemo naprej na mesto mize se krma v celoti spremeni v ležalno ploščad.

V podpalubju je kabina z ležiščem za dve ali tri osebe ter prostor za namestitev hladilnika. V standardni opremi je bela barva trupa, bež oblazinjenje, krmna lestev za dostop do morja, rezervoar za gorivo, električni sistem s kompasom, navigacijske luči, kalužna črpalka, ograje iz nerjavnega jekla vključno z ograjo okrog vetrobranskega stekla in še bi lahko naštevali.

Plovilo tehta 1250 kg, nanj pa lahko namestimo motor z največjo močjo 250 KM.

Tehnični podatki:

  • Dolžina: 7,30 m
  • Širina: 2,55 m
  • Teža brez motorja: 1250 kg
  • Moč motorja: 250 KM
  • Kapaciteta: 7+1
  • Ležišč: 2
  • Kategorija: C

Plovilo je že na voljo pri slovenskem zastopniku Navigator Group Ptuj, kjer si ga lahko tudi ogledate. Za več informacij lahko pokličete +386 51 238 901.