Tohatsu electric outbord 4.0

Tohatsu Corporation, najstarejši japonski proizvajalec zunajkrmnih motorjev, je na mednarodnem sejmu plovil v Miamiju razkril prototip svojega električnega zunajkrmnega motorja z močjo 4,0 kW. Prototip, ki ga je zasnoval in razvil Tohatsu, naj bi bil naprodaj v letu 2025.

»Z velikim navdušenjem predstavljamo serijo električnih pogonov Tohatsu,« je povedal Isami Hyuga, predsednik Tohatsu Corporation. »Letos začenjamo s 6,0 kW električnim zunajkrmnim motorjem v partnerstvu z Ilmor Marine, sledil pa bo 4,0 kW model leta 2025. Tohatsu se zavzema za trajnostno linijo izdelkov in komaj čakamo, da vključimo električne zunajkrmne motorje.«

Tohatsu, ki se od leta 1956 specializira za oblikovanje in izdelavo zunajkrmnih motorjev, se ponaša z več kot stoletnimi inženirskimi izkušnjami in slovi po zanesljivih ter uporabniku prijaznih izdelkih.

 

Tohatsu electric outbord 4.0

Električni zunajkrmni motor Tohatsu z močjo 4,0 kW bo zasnovan tako, da bo nudil primerljiv pospešek z 8 KM 4-taktnim zunajkrmnim motorjem Tohatsu. Načrtovano je, da bo na voljo z ročnim ali daljinskim krmiljenjem in z možnostjo izbire med 15-palčno kratko, 20-palčno dolgo ali 25-palčno ultra dolgo nogo, kar bo ustrezalo različnim tipom čolnov.

4,0 kW električni zunajkrmni motor bo oblikovan in razvit z mislijo na preprosto in prijazno uporabo. Model z ročico bo vključeval ročaj za prestavljanje in plin za intuitivno upravljanje, LED-indikator na sprednjem delu oklepa pa bo prikazoval preostalo raven baterije in opozorila. Barvni LCD-zaslon, vgrajen v ročaj krmila, bo uporabniku prikazoval raven baterije, hitrost, preostalo razdaljo in ure delovanja.