AS Marine, Navigator Ptuj

Z letošnjim letom so na voljo plovila As Marine pri slovenskem zastopniku Navigator Group s Ptuja.

As Marine je družinska ladjedelnica iz poznanega sicilijanskega mesta Messina, ki je poznano pa Mesinski ožini, ki loči Sicilijo od kopenskega dela Italije. Gre za svetovno poznano ladjedelnico z globoko zakoreninjenimi družinskimi vrednotami, ki se odražajo v vseh njihovih plovilih. Proizvajajo visokokakovostna plovila z dolžinami med 5 in 10 m. Vsa plovila so namenjena dnevnim izletom in krajšim križarjenjem, medtem ko največji modeli omogočajo tudi daljša križarjenja za celotno družino.

AS Marine, Navigator Ptuj

Najmanjše plovilo iz te ladjedelnice je AS590, gliser namenjen dnevnim izletom. Na krov sprejme do osem oseb, nanj pa lahko namestimo zunajkrmni motor z močmi med 40 in 150 KM. V enaki velikost je tudi model AS 590 Walkaround, ki ima centralno postavljeno konzolo, pod premcem pa se skriva kabina, v kateri lahko prespita dve osebi.

AS Marine, Navigator Ptuj

Nekoliko večji model je AS 22 Walkaround z dolžino 6,6 m in širino 2,55 m. Na krov lahko sprejme do 8 oseb, kabina pa je nekoliko bolj prostorna kot pri manjšem modelu in omogoča več udobja na krovu.

Med najnovejšimi modeli iz te ladjedelnice je AS 26 GL. Gre za modern, udoben gliser z dolžino 7,70 m. V premcu ima prostorno kabino, prostor za hladilnik, na krmi pa veliko sedežno garnituro z mizo, za katero se lahko udobno namesti celotna posadka. Nanj lahko namestimo en ali dva motorja s skupno močjo do 300 KM.

AS Marine, Navigator Ptuj

Paradni konj ladjedelnice je nedvomno AS 28, ki je na voljo v treh različicah 28 GLX, 28 Gl in 28 GL OPEN. Moderen gliser z izjemnim zunanjim in notranjim oblikovanjem bo pritegnil vsakega navtika. Širok premec zagotavlja ogromno prostora na premčni ploščadi in velik volumen v premčni kabini. Gliser je grajen zelo kompaktno in omogoča namestitev zunajkrmnih motorjev z močjo do 500 KM. To mu zagotavlja izjemno hitrost plovbe. Plovilo za dnevne izlete se hitro prelevi v plovilo za križarjenja ali v hiter skoraj tekmovalen gliser.

Vsa plovila bomo predstavili v prihodnjih številkah. Nekaj pa jih bomo tudi testirali in objavili, kako so se obnesla na testu.

Plovila AS marine so na voljo pri slovenskemu zastopniku, podjetju Navigator Group Ptuj, navigator-ptuj.si, tel.: +386 51 238 901 (salon +386 2 480 62 36).