V Španiji se je danes končala regata za pokal princese Sofije IBEROSTAR, ki šteje tudi za evropski pokal Eurosaf, na katerem se je za čim boljše uvrstitve potegovalo sedem slovenskih predstavnikov v štirih jadralnih razredih.

V regato za medalje se je na koncu uvrstila naša ženska olimpijska posadka v razredu 470, v kateri tekmujeta Tina Mrak in Veronika Macarol (Jadralni klub PIRAT Portorož). Regato sta končali na 7. mestu, tekmovali pa sta v konkurenci 42 posadk.

V močni konkurenci sta v razredu 49er med 59 posadkami že po prvem dnevu prijadrala v zlato skupino naša najobetavnejša mlada jadralca Peter Lin Janežič in Anže Podlogar (JK MIPC). Rezultat sta vseskozi izboljševala in regato zaključila na 23. mestu.

V razredu Laser Radial sta med 84 posadkami nastopili obe sestri Pletikos (obe iz YC Portorož), ki sta ravno tako jadrali v zlati skupini ter svoje uvrstitve iz dneva v dan izboljševali, Kim je zadnji dan napredovala kar za devet mest in končala na 28. mestu, ravno tako pa tudi Lin, ki je v zadnjem plovu napredovala za osem mest in zaključila tekmovanje na 37. mestu.

Mladi tekmovalec Jan Orel (Jadralni Klub Jadro Koper),  ki je Slovenijo zastopal v razredu fin, pa je v celotni regati solidno jadral in regato v Španiji zaključil z uvrstitvijo na 45. mestu v absolutni konkurenci.

Na regati, ki predstavlja evropsko otvoritev prve poolimpijske sezone, je bilo prijavljenih kar 833 tekmovalcev iz 53 držav, ki si utirajo pot na naslednje poletne olimpijske igre v Tokiju 2020.

Letošnjo sezono bodo naši jadralci v olimpijskih razredih nadaljevali z nastopom na regati svetovnega pokala v Hyeresu od 23. do 30. aprila.