Idrija CUP 2020

V soboto je pred obalo Izole potekala regata za velike jadrnice Idrija CUP. To je bilo prvo tovrstno tekmovanje po obdobju zatišja zaradi koronavirusa. Organiziral ga je Navtični klub Merkur Idrija, ki letos praznuje 20 let delovanja. Na regati, ki šteje za Pokal slovenske obale OPEN in Pokal Slovenije ORC, je sodelovalo 33 jadrnic in več kot 150 jadralcev, med njimi je bilo kar osem posadk domačega kluba.

Organizatorji so v sončnem vremenu in ob pihanju blagega jugozahodnika izvedli tri tehnične plove po sistemu palice (W/L).

V razredu ORC A so se najbolje uvrstili člani ekipe One more time s krmarjem Željkom Perovićem. V razredu ORC B so se zmage veselili člani ekipe Aria s krmarjem Markom Potiskom, v razredu ORC C pa je zmagala ekipa Nika s krmarjem Damijanom Miljavcem za krmilom.

Najhitreje je s poljem opravila ekipa Cleansport one s krmarjem Juretom Orlom, ki je slavila zmago tudi v razredu OPEN A. V razredu OPEN B je zmagala ekipa Agapea one s krmarjem Hinkom Goliasom, v razredu OPEN C pa ekipa Piccolo diavolo rosso s krmarjem Goranom Brovčem.

Regate se je udeležilo tudi večje število monotipnih plovil, kjer je v razredu Fareast 28 slavila ekipa Lepa s krmarjem Miho Kavčičem; v razredu E210 je zmagala ekipa Ravbarca 3 s krmarjem Matejem Naratom, v razredu Seascape 18 pa ekipa Pikica II s krmarjem Titom Plevnikom.

Pokale, ki so jih izdelali kar člani kluba, je najboljšim ekipam podelil idrijski župan Tomaž Vencelj, za kulinarično piko na i pa so organizatorji postregli še z idrijskimi žlikrofi.

Vir: JZS.si; Tekst in foto: Vojko Petrič, Idrija Cup