Tina Mrak - Veronika Macarol - Tomaž Čopi

Na regatnem polju pred Vilamouro na Portugalskem se je danes z dvema regatama uspešno zaključil tudi drugi dan svetovnega prvenstva v razredu 470, kjer slovenske barve v olimpijskem dvosedu zastopata Tina Mrak in Veronika Macarol. 

Tudi danes so prevladovali izredno zahtevni in spremenljivi pogoji. Tina Mrak in Veronika Macarol sta v obeh današnjih regatah 13. prečkali ciljno črto, pridobili eno mesto v skupnem izidu in dan zaključili na trenutno 20. mestu. Iz rezultatov obeh današnjih regat je razvidno, da so imele praktično vse posadke težave s pravimi odločitvami v teh vetrovnih pogojih. 

Tina Mrak:

“Pogoji so bili podobni kot včeraj, vetra je bilo še nekoliko manj. Tudi danes je pihal z obale ter spreminjal smer in jakost. V drugi regati sva prvo orco odjadrali bolje, ampak potem se je zopet, podobno kot v prvi regati, ves čas spreminjal vrstni red. Na koncu sva obe regati povprečno končali. Gotovo to ni to, kar si želiva, Jutri je nov dan in gremo naprej.”

Po neuradnih rezultatih drugega dne sta vodstvo prevzeli Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina.

Jutri sta predvideni naslednji dve regati, še šest regat pa nas loči od sobotne regate za najboljših deset posadk v soboto, 13. marca.

Fotografija: © Uroš Kekuš Kleva / Vilamoura Sailing