SP 470 se je prevesil v drugo polovico: Pred nami so še štiri regate in bomo poskusile to čim bolje izkoristiti.”

Topel in sončen dan na regatnem polju svetovnega prvenstva v razredu 470 pred Vilamouro na Portugalskem ni prinesel posebnih sprememb v jadralnih pogojih. Organizatorji so tudi danes uspeli izpeljati načrtovani dve regati za vse flote. Dan so zaznamovale ponovitve štartov in ponovno izredno zahtevne, spremenljive razmere, a tudi lestvico rezultatov iz regate v regato bolj zaznamujejo velika nihanja izidov. Ko sta Tina Mrak in Veronika Macarol v prvi današnji regati na cilj prispeli na 12. mestu, sta pri tem krepko prehiteli vse tri dotlej prvouvrščene. V drugi regati pa sta danes cilj prečkali 8. in tako pridobili še nekaj mest skupno ter sta trenutno na 18. mestu.

Flokistka slovenske posadke Veronika Macarol je po današnjih regatah povedala: “Danes smo imeli nekoliko šibkejši veter, od šest do osem vozlov. Pihal je z morja in je bil glede jakosti bolj stabilen, a je še vedno spreminjal smer, tako da je bil tudi danes zahteven dan, ki pa sva ga nekoliko bolje odjadrali. Na tem svetovnem prvenstvu se nisva najbolje znašli, pogoji so res zahtevni, tudi nekatere izmed dobrih posadk niso v ospredju, tako da je gotovo zahtevno za vse. A pred nami so še štiri regate in bomo poskusile to čim bolje izkoristiti.”

Po neuradnih rezultatih tretjega dne sta vodstvo ohranili Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina. Po današnjem dnevu imajo sedaj posadke za seboj skupno sedem zaključenih regatah, pred njimi pa so še štiri - po dve v naslednjih dveh dneh, ki bodo določile, katerih deset posadk se bo udeležilo sobotne regate za medalje.

Fotografija: © Uroš Kekuš Kleva / Vilamoura Sailing